Фестиваль сакури 2018

Фестиваль сакури 2018

Щорічний фестиваль "Сакура-фест" в Ужгороді цьогоріч проходитиме з 23 квітня по 2 травня. 

У другій половині квітня 2018 року в столиці Закарпаття очікується пік цвітіння сакури. У ці дні традиційно пройде міське свято "Сакура-Фест 2018".

Відвідавши Ужгород в кінці квітня, ви застанете цвітіння сакур. У ці дні засаджені сакурами вулиці Довженка і Ракоці, а також прилегла до набережної площа Пушкіна, які іноді називають Сакурова алеєю, перетворюються у неймовірний райський сад.

Залежно від погодних умов початок цвітіння сакури може зміститися на декілька днів в ту чи іншу сторону. Зазвичай пік цвітіння припадає на самий початок травневих свят, коли в Закарпатті найбільший наплив туристів. Однак в останні роки сакура розквітає трохи раніше. Наприклад, в минулому році квіткове буйство в Ужгороді можна було побачити вже в середині квітня, оскільки весна видалася досить ранньою і теплою.

У другій половині квітня в Ужгороді традиційно проходить Міжнародний музично-творчий фестиваль "Сакура-Фест". Протягом декількох фестивальних днів на Поштовій площі і Набережній Незалежності проводиться Великодній ярмарок.

У минулому році в рамках сакурового фестивалю в "Совиному гнізді" вперше відбувся фестиваль професійних виноробів Sakura Wine. 

Свято "Сакура" також щорічно проводиться в ужгородському "Ротарі Парку" (пл. Дружби Народів) з ініціативи Ротарі-клубу "Ужгород-Скала".

Декоративну японську вишню завезли до Ужгорода в 1923 році з Відня, і зараз вона росте по всьому місту, але найбільше - на в районі набережної Ужа.

Пік цвітіння, коли голі гілки сакур покриваються пишними шапками рожевих квітів, - надзвичайно хвилююче видовище. Щорічно на цвітіння сакур до Ужгорода приїжджають тисячі туристів. Майже одночасно з сакурами зацвітають магнолії, рожеві, білі і фіолетові, розпускаються квіти японської айви і яблунь Недзвецкого, флоридской і китайської.

У 2009 і 2011 рр. на протилежному від центру міста березі Ужа, на Православній та Київській набережних, була висаджена Алея сакур, яку вважають найдовшою в Європі.

Крім того, тижнем-двома пізніше на Закарпатті в районі Хуста зацвіте Долина нарцисів.

Коментарі до події
Отримуйте
регулярні оновлення