Фото про Майдан "Ближче до неба"

Фото про Майдан "Ближче до неба"

Виставку "Ближче до неба" про події на Майдані польського фотографа Якуба Шимчука відкривають у тернопільській галереї "Бункермуз" за підтримки Генерального консульства Республіки Польща у Луцьку 17 квітня. Початок - о 17.00. Вхід - вільний.

Ці протести в Києві в листопаді-лютому 2013-’14 років стали для Європи найбільшим потрясінням з часів падіння Берлінської стіни. Найбільш драматичні події відбувалися з 18 по 20 листопада. Про них і розповідає виставка.
Якуб Шимчук народився в 1985 році у Варшаві. За освітою - комп’ютерний дизайнер, навчався в Академії мистецтв у Варшаві на Факультеті мистецтва медіа. Професійно займається фотографією впродовж 10 років. В Україні бував двічі. Вперше від 11 до 17 лютого — період, сповнений очікування та надії на мирне розв’язання конфлікту. Відтак прилетів до Києва у день після початку боїв, 19 лютого. Наступний день, названий "чорним четвергом", який став переломним моментом української революції, провів на барикаді на вул. Інститутській, де було найбільше жертв. Якуб Шимчук каже, що він не є воєнним фоторепортером, однак впродовж цих трьох годин йому довелося ним бути.
Виставка триватиме до 24 квітня.

Коментарі до події
Отримуйте
регулярні оновлення