Французьке кіно в рамках фестивалю «Французька Весна в Україні»

Французьке кіно в рамках фестивалю «Французька Весна в Україні»

4 травня в Тернопільській обласній універсальній науковій бібліотеці  в рамках фестивалю «Французька Весна в Україні» стартує ретроспективна програма «Шарман Легран і музика французького кіно». У програмі — кіноперегляди робіт французького композитора Мішеля Леграна, який помер у січні цього року, та французьких музичних фільмів останніх років.

На рахунку класика французької музики Леграна — три премії «Оскар», п’ять «Греммі» і «Золотий глобус». Ми знаємо його за мелодіями «Шербурзьких парасольок». Ото ж в програмі кінопереглядів:

4 травня — музична драма Тоні Гатліфа «Джеронімо» (2014). Поринемо у світ Джеронімо — молодої соціальної працівниці, яка опікується підлітками кварталу Сен-П’єр. Ситуація загострюється, коли турецька дівчинка тікає зі свого весілля до коханого, молодого рома. Їх втеча призводить до сплеску ворожнечі.

11 травня — музична драма Мії Хансен-Леве «Едем» Історія життя французького діджея Поля, який прославився як піонер французького хаусу 1990-х. Захоплений музикою, нічним життям і стрімкою популярністю він забуває про інші важливі сторони свого життя.

18 травня —  Головна героїня музичної драми «Барбара» (2017, режисер – Матьє Амальрік) Бріджит готується до ролі відомої французької співачки Барбари. Актриса опрацьовує характер, жести, манери та інтонації Діви. Розучує партитури, переймає міміку — і все більше зливається з персонажем.

25 травня — Катрін Денев у мюзиклі «дівчата з Рошфора» (1967, режисер: Жак Демі. У маленьке приморське містечко поряд з базою ВМС приїжджають бродячі музиканти, щоб влаштувати карнавал. Серед гостей — двоє юнаків, яким доводиться звернутися за допомогою до місцевих сестер-близнючок Соланж і Дельфіни, які теж займаються музикою.

30 травня – мюзикл «Шербурзькі парасольки (1964, режисер: Жак Демі). Юна Женев’єва працює в сімейному галантерейному магазинчику – продає парасольки. Вона закохана в автомеханіка Гі, і той відповідає їй взаємністю. Але незабаром Гі забирають в армію та відправляють в Алжир.

Кіноперегляди відбуватимуться  в рамках кінопрограми фестивалю «Французька весна», організованої Французьким Інститутом в Україні у співпраці з компанією «Артхаус Трафік».

Початок сеансів – 15:00

Вхід – вільний

Коментарі до події
Отримуйте
регулярні оновлення