Гастрономічний тур у Тернопіль

Гастрономічний тур у Тернопіль

Тернопілля вирізняється з-поміж інших регіонів поєднанням кулінарних традицій трьох етнографічних районів: Галичини, Поділля, Волині, що створює дуже багатий асортимент наїдків у арсеналі тутешніх господинь. Ба більше, тут побутує справжній культ їжі, і без солідного застілля не обходиться жодна зустріч гостей.

День 1
бл.11:00 – прибуття в Тернопіль, поселення в готель
12:00 – Обід з українських та грузинських страв у ресторані «Шинок» на березі озера. Короткий променад на свіжому повітрі збуджує апетит, після чого й сам не помічаєш, як наминаєш вже третій хачапурі…
13:00 – Мандрівка у ретро-кортежі Тараса Демкури до старовинних Микулинець (20 км від Тернополя). В колекції пана Тараса більше 20 унікальних автомобілів, проїдемося з вітерцем!
13:30 - Екскурсія княжим градом Микулинці, відомим ще з ХІ століття, від доктора гуманітаристики, найкрутішого історика-краєзнавця Сергія Ткачова: огляд руїнфортеці, палацу графів Реїв та парку, костелу ХVII ст.
Екскурсія на знамениту пивоварню «Микулинецький бровар» - єдину пивоварню в Україні, яка варить живе непастеризоване пиво, зберігаючи стару класичну схему пивоваріння, використовуючи при цьому власну екологічно чисту, натуральну сировину, та дегустація хмільних напоїв 
17:00 – повернення у Тернопіль, візит у музей ретро-автомобілів.
18:30 – вечеря у ресторані/барі «Бункермуз» з авторськими стравами від шеф-повара. Розташований в італійському дворику в центрі міста, цей заклад складно описати словами – його треба бачити, треба відчувати. Що два тижні тут оновлюється експозиція у художній галереї, вирує культурно-мистецьке життя, разом з тим у Бункермуз панує вільна атмосфера, якою ми насолоджуватимемося цього вечора.
21:00 – концерт гурту D.Край
22:00 – рейв-вечірка

День 2
8:00 – Сніданок.
9:00 - Виїзд з Тернополя у Бережани - старовинне мультикультурне містечко з унікальним східноєвропейським шармом, котре об’єднує п’ять націй та чотири релігі,. Це районний центр, а відтепер – місто обласного значення з більш ніж 600-літнім минулим, низкою унікальних архітектурних пам’яток, чотирма музеями, безліччю історій та прекрасним природнім ландшафтом. 
10:00 – Огляд панорами Бережан та коротка літургія у монастирі Бернардинців. Екскурсія монастирем-колонією, відкриття виставки однієї картини 
Чайна церемонія, кава в турках на піску, пригощення неймовірною випічкою з місцевої пекарні «Місця щасливих людей».
12:00 – Екскурсія Бережанами (банк, костел Марії, 4 музеї в Ратуші)
13:30 – Обід у замку. Смачні страви від бережанських ґаздинь, частування за переписами кулінарного гуру Дарії Цвек
14:30 – Виїзд в с. Рай. Прогулянка парком, купання у джерелі
16:30 – Концерт одеського гурту етнічних інструментів «Зіра» у Вірменській церкві 
18:00 – Повернення у Тернопіль
19:00 – Вечеря
20:00 – Реґґы -вечірка в арт-барі «Коза»

День 3
9:00 – Сніданок
10:00 – Екскурсія Тернополем від вже знайомого нам пана Сергія Ткачова 
12:00 - Прогулянка озером на теплоході
12:20 – Обід на «Хуторі» - одному з найстаріших досі діючих закладів харчування у Тернополі (відкритий у 1968 р.)
14:00 – Виїзд з Тернополя до Києва

Коментарі до події
Отримуйте
регулярні оновлення