Художній фільм "Голод-33"

Художній фільм "Голод-33"

Всі анонси від: Кінотеатр "Палац кіно"

Художній фільм "Голод-33" за мотивами повісті Василя Барки "Жовтий князь" демонструватимуть у кінотеатрі "Палац кіно" з 23 листопада до 1 грудня. Сеанси - о 13.15 та 15.00. Увага - 28 листопада сеанс о 14.00 буде безкоштовним.

"Голод-33" — фільм українського кінорежисера Олеся Янчука — перший художній фільм, який розкриває злочини сталінсько-більшовицького режиму проти народу України — штучний голод 1932-1933-х років.
Після перемоги комуністів у Російській імперії у 1917 році, армія УНР була розбита червоною армією і насильно включена до складу Радянського Союзу. Коли Сталін утвердився при владі наприкінці 20-х років, за його наказами, комуністична партія методами систематичного терору встановила контроль над усіма аспектами суспільного і політичного життя в Україні. Українське селянство стало першою жертвою нової правлячої сили, оскільки постійно відбувалися повстання проти комуністів і це загрожувало поваленням комуністичному уряду. У 1932 році вийшов Московський указ, який коштував життя мільйонам людей. Попри врожайний рік, у людей відбирали усі запаси, а окрім того — усю їжу та худобу, аргументуючи це створенням "колгоспів". Згодом, коли у людей не лишилося нічого, вони почали шукати залишки насіння на полях, і вийшов закон про колоски, за які був розстріл. Тому люди їли бур'яни та мишей, а згодом почав відбуватися канібалізм. У сюжеті стрічки в центрі цієї трагедії опинилася звичайна селянська сім'я — діти, батько та дружина і їх стара мати, яка незабаром почала нести від голоду перші втрати… Першими помирали слабкі діти. А трагедію цю глядач побачить очима голодної дитини.

Коментарі до події
Отримуйте
регулярні оновлення