JazzBez у Бучачі

JazzBez у Бучачі

«Jazz Bez» — це наймасштабніший і найдосвідченіший українсько-польський джазовий фестиваль із багатою історією. Заснований у 2001 році, Міжнародний джаз-фестиваль «Jazz Bez» розрісся до 20 міст-учасників та утворив численні локальні джаз-осередки. За ці роки кількість музикантів, які грали тут, перевищила півтори тисячі!

Родзинкою фестивалю є поєднання максимальної кількості джазових стилів. На численних майданчиках фестивалю протягом 11 днів ми збираємо музикантів, що саме сьогодні творять майбутнє світової музики. Саме тому з 2019 року Jazz Bez переформатовується на фестиваль сучасної імпровізаційної музики та працює над подальшою зміною формату - від презентації до інспірації. Про це мріяв засновник та продюсер фестивалю Маркіян Іващишин, який передчасно відійшов у вічність, залишивши нам чимало запитань та ідей про вплив якісної музики на зміни у суспільстві, про цінність наполегливого та жертовного служіння Місії Культури.
Продовжити справу Великого Інспіратора - справа честі та відповідальності усієї команди фестивалю, що налічує більше 50 осіб у різних містах України та Польщі.

14 грудня в Бучачі чекаємо на виступ польського колективу Organic Noises. Їхня музика - це творче поєднання вірменської, балканської та східноєвропейської традиційних тем із сучасним джазовим, фьюжнним та прогресивним жанрами.
Унікальний звук заснований на поєднанні традиційних етнічних вірменських інструментів (дудук, зурна, пку, ней), акустичних інструментів (скрипка, гобой, шві, гітара) та сучасних ритмічних та гармонічних ансамблів (електрична скрипка, синтезатори, бас, Moog, барабани, електрогітара).

Крім польських гостей, буде виступати і колектив з Бучача - інструментальний ансамбль " Опус".

В цей день все буде ДЖАЗ!!!

Коментарі до події
Отримуйте
регулярні оновлення