Концерт «Романтичні листи кохання від Бетховена до Барвінського»

Концерт «Романтичні листи кохання від Бетховена до Барвінського»

Всі анонси від: Тернопільська обласна філармонія

Магію фортепіано та романтизму презентуватиме на сцені гостя з Німеччини – Віоліна Петриченко, доцент Кельнської музичної академії. На вас чекає плеяда видатних композиторів і вічна тема, яка зігріває навіть холодні зимові вечори.

Концерт відкриватиме «До далекої коханої» — цикл пізніх пісень Бетховена, який вирізнявся на тлі всієї його творчості. Композитор, який на початках кар’єри продовжував традиції попередників, у пізніх своїх роботах вже сміливо руйнував канони, наповнював їх новим змістом та власним баченням. А цей складний за своєю побудовою та захопливий цикл вважають раннім передвісником романтизму у музиці.

Естафету тремкого фортепіанного вечора перейме фінський композитор Ян Сібеліус та його цикл з п’яти романтичних п’єс. Один з революційних символів своєї нації, Сібеліус у творчості протягом довгого періоду звертався до мотивів національного романтизму та майстерно вплітав їх у свої роботи, адже це було направду його повітрям та ідеєю.

Цикл «Любов» Василя Барвінського теж базується на народних мотивах, які стали визначальними в творчості українського митця. Барвінський, до слова, не лише звертався до минулого, а й першим впровадив риси імпресіонізму в українському фортепіанному жанрі. А завершиться вечір творами одного з найвизначніших композиторів романтизму Едварда Гріга. А саме – його циклом «Сцени сільського життя», де Гріг втілив багаті танцювальні ритми з норвезької етніки.

Звучатиме хвилююча, чуттєва та експресивна музика.

Довідки: +38 (0352) 52-61-09

Коментарі до події
Отримуйте
регулярні оновлення