Концерт "Три молитви митрополита"

Концерт "Три молитви митрополита"

Святковий концерт до 150-річчя владики Андрея Шептицького влаштує Муніципальний Галицький камерний оркестр та поет Олег Герман у концертній залі Українського дому "Перемога" у неділю, 22 листопада. Початок - о 17.00.

Сто чотирнадцять років тому 36-ти літній Глава Української греко-католицької Церкви Андрей Шептицький сидів у залі Тернопільської реальної школи, спілкувався з учнями, вчителями, батьками, - розповідають організатори. - Що він говорив їм? Відповідь на це запитання спробував дати тернопільський поет Олег Герман, який спільно з колективом Муніципального Галицького камерного оркестру під орудою Василя Феленчака через духовні звернення Митрополита та твори українських і зарубіжних композиторів вирішив відшукати творче її втілення у мистецькому дійстві "Три молитви Митрополита".
Звучатимуть уривки зі споминів матері владики Андрея, фрагменти з Пастирських послань Митрополита та його роздуми про долю Церкви та майбутність України, під музичний супровід творів Баха, Бортнянського, Генделя, Скорика, Альбіноні.
Завдяки слову і музиці, глядачі матимуть можливість поринути у світ помислів духовного велета, переступивши три пороги його долі: перший поріг, коли молодий Роман Шептицький, відчувши непереборний поклик до служіння Богові, постає перед порогом монастиря; другий, коли єпископ Станіславський, осмислюючи драму роздробленості та суперечливості карпатських церков, молиться з гуцулами за мудре поєднання; третій, коли геть хворий митрополит після трилітнього заслання повертається й ступає на рідну українську землю. І на кожному з цих порогів серце владики Кир Андрея Шептицького наповнювалося особливою мовою спілкування з Всевишнім, - додають організатори.
Квитки - у касі Українського дому "Перемога". Телефон для довідок: 52-15-00.

Коментарі до події
Отримуйте
регулярні оновлення