Мандрівний кінофестиваль документальних фільмів Docudays UA

Мандрівний кінофестиваль документальних фільмів Docudays UA

На Тернопільщині покажуть фільми про права людини. Теребовлянське вище училище культури відкриє програму 13 Міжнародного фестивалю документальних фільмів. Фестиваль створила Українська Гельсинська спілка. Подія відбудеться 26 жовтня.Тут буде представлено фільми українського режисера Сергія Лисенка з серії “Енциклопедія Майдану”.

Гаслом Docudays UA -2016 є “Подолання ілюзій”.

Специфікою фестивалю є й те, що він має статус мандрівного. Як зазначають організатори, Мандрівне кіно має охопити простір “від Збруча до Золотої Липи”: Борщівський, Бучацький, Гусятинський, Заліщицький, Монастириський, Теребовлянський та Чортківський райони.

Де можна переглянути фільми? Основні локації - будинки культури, молодіжні клуби, кафе, бібліотеки, школи, гімназії, коледжі, а також заклади позбавлення волі.

Цього року на фестивалі буде продемонстровано 20 документальних стрічок українських та іноземних авторів. Серед них: «Звіть мене Маріанною» польської авторки Кароліни Бєлявської, «Девід і я» канадських режисерів Рея Клонскі та Марка Леймі, «Аліса в Країні війни» Аліси Коваленко. Подією цьогорічного Docudays UA безперечно є “Жива Ватра” Остапа Костюка, цього планують показати не тільки на Тернопіллі, але відвести у “Серце Гуцульщини”. 

Вхід на всі заходи в рамках фестивалю – вільний.

 

Коментарі до події
Отримуйте
регулярні оновлення