Олексій Коваль. Емалі:Історія. Україна. Світ

Олексій Коваль. Емалі:Історія. Україна. Світ

У рамках мистецького проекту, що пройде у Тернопільському обласному художньому музеї, Олексій Коваль представить понад 20 емалевих творів з різних серій та різних років створення.

Відвідувачі виставки зможуть не лише ознайомитись із творчістю Олексія Коваля, а й дізнатись про історію розвитку техніки емалювання з інформації, що буде представлена на виставці. Під час відкриття проекту, 1 лютого, можна буде особисто поспілкуватись з автором.

Мистецтво емалювання дуже давнє. У багатьох музеях світу зберігаються рідкісні твори, що підтверджують цінність виробів з емалі. Це мистецтво пройшло довгий шлях розвитку, який почався ще в давніх цивілізаціях. Стародавній Єгипет, Китай, Індія, Візантія, Америка стали місцями народження цього дивовижного мистецтва, яке поступово дійшло до Європи, а потім поширилось і територією України. Скіфська золота пектораль вважається найбільшою археологічною знахідкою 20 століття, шедевром світового мистецтва. Середній ярус пекторалі (оригіналу) прикрашений емаллю блакитного кольору.

Яскравість і насичення фарб, свіжість кольорів, блиск і розкіш, рівна своєю красою сяйву дорогоцінних каменів - ось неповний перелік тих якостей, які протягом століть і по тепер залучають до емалі художників та ювелірів. Ця незрівнянна техніка — водночас живописна та ювелірна — приносить приголомшливі результати, але підкоряється небагатьом. Емаль ретельно вибирає автора: лише той, хто із великим терпінням зустрічатиме усі несподіванки і труднощі, що несе з собою робота у цій примхливій техніці, зможе досягти у праці в ній значних висот.

Коментарі до події
Отримуйте
регулярні оновлення