Перша свята сповідь та святе причастя

Перша свята сповідь та святе причастя

24 липня храм Йоакима і Анни у Бучачі запрошує на першу сповідь та причастя усіх дітей, які досягнули семирічного віку.  

Ще з перших хвилин появи на світ дитинки, віруюча матір намагається якомога швидше принести її під покров Божий. Щоб там не було, які життєві обставини, яка доля не чекала б на них у майбутньому, мати-християнка знає те, що основне для своєї кровинки вона вже зробила: привела до храму, до Бога. 

До семи років діти причащаються без сповіді. Вважається, що сім років – це вік, відколи діти можуть вже розуміти все, що вони роблять, та відрізняти добро від зла. У цьому віці вони вже є достатньо дорослими, щоб самостійно вести духовне життя: молитися, постити, робити добрі справи для інших. А оскільки цей вік часто співпадає з часом, коли дітки йдуть чи готуються йти до першого класу, то в деяких регіонах з’явилася традиція урочистої першої Сповіді та Причастя першокласників.

Що потрібно знати дитині перед Сповіддю? Звичайно, всі ці вимоги надзвичайно індивідуальні, та залежать, в першу чергу, від психічного та інтелектуального стану дитини. Окрім того, якщо вона виховується у віруючій, церковній сім”ї, відвідує Недільну школу, то до такої дитини будуть зовсім інші побажання, аніж до дитини, яка залишилася без повноцінного християнського виховання. Тим не менше, незалежно від того, скільки вона знає і скільки може, Сповідь та розмова зі священиком – майже завжди справляють величезне духовне та емоційне враження на дитину, надають їй поштовх, наснагу на подальшу працю над собою. Власне, тут і знайдемо відповідь на питання, з якого віку потрібно регулярно сповідатися дитині. Це можна сказати лише досвідчений духівник, та й то, після особистої розмови з дитиною.

Коментарі до події
Отримуйте
регулярні оновлення