Пиріг і Батіг

14 квітня о 19.00 в укритті Nа Пошті –музично-поетичне дійство від "Пиріг і Батіг". Українська лірика у комплекті з музичними шмаганнями. Щемко, бурхливо та багатогранно.

"Пиріг і Батіг" – це ніжнотривожне засвоювання мови, акуратна модернізація народного пісенного спадку. Музичне трактування поезії взірців різних років, що дає змогу прослідкувати еволюцію мови з певного періоду.

Програма складатиметься з 2 частин:
1. Презентація альбому «Зелений» за творами Богдана Ігора Антонича;
2. Презентація співаної поезії з майбутнього альбому «Замордовані» (I) на вірші поетів, що були закатовані під час радянської окупації нашого Краю.

Львівський Гурт «Пиріг і Батіг» – музично-поетичний проєкт, мета якого популяризувати  мову нашого краю за допомогою музичних, поетичних та пісенних форм. Творчість колективу – акуратна модернізація народного пісенного спадку; музичне трактування поезії взірців різних років, що дає змогу прослідкувати еволюцію мови з певного періоду.

Поезія розстріляного відродження, з проекту «Замордовані кацапом» - аби нагадати собі у пітьмі нинішніх подій, тьмаві і хижі діяння русского міра, стосовно нашої культури у різні роки.

«Батіг» у назві гурту виступає «артефактом драматичного минулого, що є алегорію пам'яті за культурний спадок Краю; із тим, дія-функція батога потерпає певну метаморфозу — з каральної, переходить у просвітницьку площину; але як і „попередній“ батіг, цей теж лишає по собі метафоричний культурний рубець-пам‘ятку; тож всипати батога трактується як — заспівати пісню»

Тож не проґавте сю подію, аби разом могли чемно і кротісно набутись у цей важкий для країни час, і долучитись водночас до збору від фонду Musicians Defend Ukraine.

Разом - швидше до перемоги! Їднаймося, їдномовці!

Квитки тут

Коментарі до події
Отримуйте
регулярні оновлення