Малевич

28 березня в кінотеатрі «СінемаСіті» в Тернополі відбувся показ документального повнометражного фільму «Малевич» Володимира Луцького.
Фільм приурочений до 140-ї річниці з Дня народження Казимира Малевича.

За визначенням багатьох спеціалістів, Малевич є одним із десяти найбільш важливих художників сучасності, чия творчість початку XX сторіччя визначила розвиток мистецтва на 100 років вперед. Стрічка концентрує увагу глядача на українській частині творчості митця, до цього мало вивченій. Головна мета творців полягала у дослідженні українського походження художника. Саме під час зйомок було встановлено точне місце народження Казимира Малевича у Києві. А в Лос-Анджелесі, в інституті Центру Ґетті, куди приїхала сценарист фільму, історик і дослідник творчості Малевича Тетяна Філевська, продемонстрували кольорові оригінали розкадрувань сценарію, який художник планував екранізувати разом...

«Малевич» створювався у міжнародній копродукції між українською компанією Fresh Production Group (продюсери Олег Щербина, Юлія Чернявська, Євген та Ольга Захарови) та італійською Pilgrim Film (продюсери Андреа Маньяні, Джанпаоло Сміралья, Стефано Бассо і Кіара Барбо), і за фінансової підтримки Державного агентства України з питань кіно та Міністерства культури Італії.
Всеукраїнська прем’єра фільму відбулася 21 лютого в столичному клубі Bel étage за підтримки Держкіно, а прокат проходить в Києві, Харкові і Чернівцях.

В Тернополі прокат почнеться з 4 квітня. Ведуться перемовини з іншими містами. Представкики тернопільської медіа-спільноти спілкуватимуться з творцями фільму о 18-30 та після завершення показу.

Коментарі до події
Отримуйте
регулярні оновлення