Презентація книги «Копаний м’яч. Коротка iсторiя украïнського футболу в Галичинi 1909–1944»

Презентація книги «Копаний м’яч. Коротка iсторiя украïнського футболу в Галичинi 1909–1944»

Всі анонси від: Книгарня "Є"

Книгарня "Є" спільно з «Видавництвом Старого Лева» запрошують на презентацію книжки «Копаний м'яч. Коротка iсторiя украïнського футболу в Галичинi 1909-1944 ". Захід відбудеться 24 лютого. Початок - о 18.00. Модератор - Юрій Матевощук.

"Копаний м'яч. Коротка iсторiя украïнського футболу в Галичинi 1909-1944 "- це не просто документально зафіксована історія матчів, а й розповідь про популярних у міжвоєнні роки футболістів, а також - тодішні футбольні інтриги.

Денис Мандзюк уперше спробував дослідити історію українського футболу на початку ХХ століття, коли наша спортивна термінологія тільки починала з'являтися, баскетбол називали "кошиківкою", "гаківкою» - хокей, а футбол став "копаним м'ячем". Книжка написана на основі газетних публікацій і архівних документів тих часів, пересипана колоритними цитатами очевидців і автентичними фотографіями, більшість з яких публікуються вперше. Приємним бонусом стане добірка фейлетонів, які є чи не найоригінальнішою ілюстрацією довоєнного футбольного життя в Україні.

Денис Мандзюк - журналіст, блогер, фотограф, стендап-комік. Народився у Луцьку. Закінчив факультет журналістики Львівського університету ім. Івана Франка. Мешкає у Львові. Редактор відділу «Історія і мова» у журналі "Країна" та "Газеті по-українськи." Капітан команди КВН "Бомба" (Млинів). Восени 2014 року представив збірник своїх публікацій "Країна Галичина". Матеріали для книги «Копаний м'яч» готував понад шість років. У найближчих планах - дослідження вар'ятів і самогубців старого Львова, історичний роман, мандрівка територією колишньої Австро-Угорської імперії.

Тел .: (0352) 254 459.
Вхід вільний.

Коментарі до події
Отримуйте
регулярні оновлення