Презентація збірки "Чоловіки, жінки і діти"

Презентація збірки "Чоловіки, жінки і діти"

Всі анонси від: Бункермуз, ресторан-бар, галерея

Юлія Мусаковська представить свою нову книжку "Чоловіки, жінки і діти" у тернопільській галереї "Бункермуз" 16 січня. Початок - о 18.30. Вхід - вільний.

Модеруватиме зустріч поет Юрій Завадський.  
У передмові до збірки "Чоловіки, жінки і діти" поетка Маріанна Кіяновська написала: "Поезія Юлії Мусаковської – видиме свідчення того, що лірика таки не вмирає. Попри те, що авторка цих віршів демонструє цілковиту готовність мислити в "соціальних" категоріях, ліро-епічне начало в її поетиці неухильно розвивається. До того ж після попередніх книжок, насамперед – після "Масок", в авторки вичерпується потреба лицедіяти, личини демонтуються. На зміну маскам приходить містеріальне і сміхове – як формула подолання смерті. І весь час поглиблюється усвідомлення, що ці вірші – це те, що існує завжди – тому що тепер і зараз, бо пам’ять і смерть – частина живого життя, а не спосіб живе життя підмінити чи витіснити".
Довідка:
Юлія Мусаковська (1982) — поетка, перекладач. Авторка трьох поетичних збірок: "Полювання на тишу" (Тернопіль, "Крок", 2014), "Маски" (Київ, "Смолоскип", 2011), "На видих і на вдих" (Київ, "Факт", 2010). Вірші перекладені англійською, шведською, польською, болгарською, російською, німецькою мовами та на іврит.
Авторка публікацій у багатьох часописах, альманахах та антологіях. Перекладає шведську поезію (Тумаса Транстремера, Карін Бойє та ін.) українською.
Лауреатка конкурсів DICTUM від видавництва "Крок", видавництва "Смолоскип" (2010), "Витоки" від Острозької академії (2010), премій Б.-І. Антонича (2009) та "Гранослов" (2008) – за поетичні твори. Лауреатка всеукраїнського конкурсу "Коронація слова" (2011) в номінації "Пісенна лірика".
Ступінь магістра з відзнакою отримала на факультеті міжнародних відносин Львівського національного університету ім. І. Франка. Мешкає у Львові, керує відділом маркетингу та зв’язків із громадськістю в ІТ-компанії.

Коментарі до події
Отримуйте
регулярні оновлення