Прийом проєктів на «Шкільний громадський бюджет 2022»

Прийом проєктів на «Шкільний громадський бюджет 2022»

Всі анонси від: Тернопільська міська рада

У четвер, 1 вересня, в Тернопільській громаді стартує прийом проєктів на участь у конкурсі кращих ідей учнів «Шкільний громадський бюджет 2022».

Прийом проєктів триватиме до 30 вересня включно.

Створити, оформити і подати власний проєкт на шкільний конкурс може: учень/учениця або команда учнів/учениць 7-11 класів з одного навчального закладу.

Автору перед поданням проєкту необхідно отримати підтримку не менше 10 учнів, що підтверджується відповідним бланком.

Відповідно до Положення «Шкільного громадського бюджету 2022», проєкти, які учні подаватимуть, повинні бути спрямовані на:

  • розвиток шкільної громади (шкільного самоврядування, освітніх навчальних процесів, впровадження інновацій, задоволення потреб учнівської спільноти в частині освітніх та навчальних програм) та тематичного напрямку шкільного закладу;
  • покращення навчального закладу та території (покращення проєкту/дизайну приміщень  навчального закладу, озеленення та освітлення території, благоустрій  спортивних та відпочинкових зон тощо);
  • впровадження інноваційних проєктів в тематичних сферах: «Школа як місце експериментування», «Школа 2.0», «Школа як сп+ортивний майданчик», «Школа приємних вражень»;
  • науково-просвітницькі заходи (організація інтелектуальних турнірів, семінарів, форумів, інших заходів науково-просвітницького спрямування);
  • соціальні заходи (організація  заходів,  спрямованих  на  покращення  процесу соціалізації та підтримку незахищених верств населення);
  • покращення екологічної ситуації у навчальному закладі;
  • покращення просторовому розвитку та естетичного вигляду, впровадженню сучасних інноваційних проєктів.

Голосування за подані учнями проєкти відбуватиметься через електронну систему. Ідентифікація учня проводитиметься за допомогою учнівського квитка. Віддати голос за обраний проєкт зможуть лише учні 7-11 класів. Учень/учениця зможе підтримати лише один проєкт.

Дату початку голосування буде повідомлено додатково.

Увага! Якщо учень бажає внести зміни у власний проєкт, він/вона може це зробити не пізніше, ніж за 7 календарних днів до початку голосування.

Проєкти, які під час голосування отримають найбільшу кількість голосів за рейтинговою системою, будуть реалізовані у 2022 році.

На реалізацію проєктів-переможців з бюджету Тернопільської громади в 2022 році буде спрямовано понад 1,8 млн грн.

Звертаємо увагу! Фінансуються проєкти, які є доступними для всіх учнів навчального закладу та впровадження яких можливе впродовж одного бюджетного року.

Нагадаємо, Тернопіль - один із перших обласних центрів України, де реалізовується «Шкільний громадський бюджет». Метою проєкту є налагодження взаємодії органів місцевого самоврядування з учнівською громадськістю, створення умов для участі дітей та учнівської молоді у розвитку громади. Вперше конкурс учнівських ініціатив був проведений у Тернополі в 2020 році. Тоді участь у конкурсі брали учні 23-ох тернопільських шкіл, загалом подавши 105 проєктів. Цьогоріч участь в конкурсі зголосилися брати 32 школи, 30 з яких з м. Тернополя, та дві - з с.Кобзарівка і с.Чернихів Тернопільської міської територіальної громади.

Коментарі до події
Отримуйте
регулярні оновлення