"Різдвяна ораторія"

Театральний сезон триває. На перегляд "Різдвяної ораторії" у постановці Гамбурзького балету запрошує кінотеатр "Сінема Сіті" 17 грудня. Початок сеансу - о 19.00. Квитки - 120 грн.

"Моя хореографія Різдвяної ораторії Баха не є релігійним заходом, - коментує режисер Джон Ноймайєр. Це не "священний танець", вона не може трактуватись ані як альтернатива церковній службі, ані як пропаганда християнства. У минулому я використав аналогічний підхід у роботі з "Пристрастями за Матфеєм" Баха – хореографія рухів, героїв та ситуацій, призначених для показу у театрі, натхненна музикою, яка і досі нас зворушує. Ми виконуємо музику Баха протягом декількох годин та об’єднуємо людей багатьох різних культур та релігійних традицій. Як на мене, основні людські цінності, що виражаються через хореографію, завжди є найголовнішими. Тому у моєму балеті Марія – це просто "Мати", а Йосип – «її чоловік».
Джон Ноймайєр поставив перші три частини Різдвяної ораторії як повноцінний балет у 2007 році. Шість років потому, у 2013 році, він продовжив свою роботу, змінивши частини ранньої версії та поєднавши їх з новоствореною другою частиною та останніми трьома кантатами ораторії, створивши новий балет. Хореографу важливо підкреслити те, що два різних але рівноцінних балети можуть співіснувати. 

Коментарі до події
Отримуйте
регулярні оновлення