Скалат запрошує на Свято замку

Скалат запрошує на Свято замку

26 червня  Підволочиський район прийматиме  естафету  Свята замків. Цього дня Свято відбуватиметься у  мальовничому Скалаті Підволочиського району.


Скалатський замок – видатна пам’ятка оборонної архітектури, яскравий приклад регулярних баштових замків Поділля ХVII ст. Замок збудував галицький мечник Кшиштоф Віхровський у 1630-1634 роках. Після того як його дочка Вероніка вийшла заміж за сяноцького каштеляна Яна Фірлея, замок перейшов у власність дому Фірлеїв.


У часи свого спорудження у ХVII ст., замок знаходився на околиці міста й охороняв під’їзди до нього. Сьогодні ж Скалатська твердиня знаходиться у самому серці Скалата і є унікальним об’єктом Поділля. Його було зведено на кошти польського шляхтича Кшиштофа Вихровського в 1630 році. За планувальною конфігурацією замок наближений до квадрата. Усі стіни впираються у чотири ідентичні п’ятигранні наріжні вежі, які орієнтовані точно за сторонами світу.

Офіційне відкриття заходу - о 14 год. Організатори свята потурбувалися про широку культурно-розважальну програму. Тут відпочинок для душі знайдеться  кожному. Забавлянки для дітей і для дорослих, родинний відпочинок із смачною кухнею, сувенірна лавка  та багато інших занять чекають на вас. Любителі народного мистецтва будуть насолоджуватися  українською  піснею, веселою музикою та запальним танцем.

Свято замку у Скалаті Підволоського району в неділю, 26 червня, є частиною загальнообласної програми Тернопільської облдержадміністрації, за задумом якої такі дійства проведуть в різних замках області. Свята замків вже відбулися в Збаражі, Кременці,  Бережанах, Сидорові.  Після Скалата естафету прийме Теребовля.

Завітайте на Свято  замків у Скалат, і   ви не лише добре проведете час, а й дізнаєтеся який чудовий і неповторний наш  край!

Коментарі до події
Отримуйте
регулярні оновлення