Топ-10 місць Тернополя, які потрібно відвідати туристу

Топ-10 місць Тернополя, які потрібно відвідати туристу

Тернопіль, поряд зі Львовом, Вінницею, Івано-Франківськом, одне із наймальовничіших міст західної України. Затишок і спокій тут у повітрі. Якщо Ви хочете відпочити від метушливого життя у великому місті, тоді Вам потрібно відвідати саме це місто.

Для Вас ми склали список мальовничих місць Тернополя.

Тим, хто планує приїхати у файне місто Тернопіль,  варто побачити:

1.Тернопільське озеро. Розташоване у центрі міста на місці висушеної ділянки річки  Серет. За віком озеру вже 476 років, як і самому Тернополю.   

2. Тернопільський замок. Він створений Тернопільський замок закладений коронним гетьманом Я. Тарновським (на честь нього, до речі,  і названо місто) для оборони від нападів татар.

3. Острів закоханих.   Спеціальним містком  посеред Тернопільського озера  розташоване місце для закоханих.  Окрім спеціального містка, на острів закоханих можна дістатися і човном, а взимку, коли став замерзає – пішки кригою

.

4. Найстаріша церква Тернополя – Воздвиженська. Знаходиться  вона поблизу ставу. Церква розташовувалася поряд із західними (Львівськими) воротами Тернополя над ставком (ставом), за що і отримала другу назву "Надставна"

.

5. Єлисейські поля. Це кавер на знамениту туристичну місцину Парижу. Назву придумали тернопільські тінейджери

.

6. Парк Національного відродження. Багато тернополян середнього покоління причетні до побудови цього парку, адже він створювався методом народної побудови.  Парк відрізняється з поміж інших мальовничим природним рельєфом, чудовими краєвидами, особливим відчуттям простору і світла, яке охоплює кожного, хто зупиняється на оглядовому майданчику з боку проспекту Степана Бандери. Від нього до центру парку веде широка алея, прикрашена зеленими кулями сформованого граба.

7. Парк «Топільче» - наймолодшмй парк Тернополя, перлиною якого є «Козацький острів».

8. Драматичний театр ім. Т. Шевченка  - головна театральна сцена міста та області.      

 9. Вулиця Валова — одна з найстаріших вулиць міста.

10. Фонтан Кульбаба. 

 

Коментарі до події (1)
  • Андрій Хвіст Рассказов 16 Липня

    6.Водоспад Тернопільський . Один із гарніших водоспадів України. ніякого відношення немає саме до Тернополя
Отримуйте
регулярні оновлення