Український фільм "Російський дятел"

Український фільм "Російський дятел"

Всі анонси від: Кінотеатр "Сінема Сіті"

Допрем'єрний показ політичного детектива "Російський дятел" відбудеться у "Сінема Сіті" 23 січня. Початок - о 19.00. Квитки - 60-70 грн.

У Тернополі фільм представить головний герой, український художник, Федір Александрович.
“Російський дятел” - документальний фільм з елементами постановки. Він розровідає про ексцентричного українського художника, що висуває нову версію вибуху на Чорнобильській АЕС. Назва фільму відсилає до таємного радіосигналу, що транслювався з території СРСР у часи холодної війни. Це режисерський дебют американського драматурга Чеда Ґрасіа.

Синапсис: Федору Александровичу в 1986 році було 4 роки, коли він потрапив під токсичний вплив ефектів Чорнобильської ядерної аварії, через що йому довелося поїхати. Тепер він одержимий лише одним запитанням: чому відбулася катастрофа? Чи повідомив радянський уряд всю правду? І найважливіше: який стосунок це все має до величезної таємничої сталевої піраміди, що тепер гниє в 3 кілометрах від місця аварії – "Російського дятла"? У цьому документальному трилері Александрович намагається визначитись, чи варто ризикувати власним життям під час революції та війни, що набирають оберти в Україні.

У 2015 році стрічка отримала гран-прі кінофестивалю Санденс за найкращий документальний фільм.
Стрічка виходить у всеукраїнський прокат 28 січня.

Коментарі до події
Отримуйте
регулярні оновлення