Вечір старовинної камерної музики

Вечір старовинної камерної музики

Муніципальний Галицький камерний оркестр під орудою Василя Феленчака запрошує на Вечір старовинної камерної музики. Відбудеться дійство 2 грудня о 18 годині в Українському Домі «Перемога».
«Ідея цієї програми – засобами музики перенести слухача у часі в XVII-XVIII століття, побути в тій епосі, почути жанри, в яких передається надзвичайно висока демократичність, цілеспрямованість, де є вивірені чіткі конструкції будь-якого механізму, і музичного, зокрема, – пояснює художній кервник і диригент колективу народний артист України Василь Феленчак.
В основі програми лежатимуть твори видатного німецького композитора-класика XXVIII століття Георга Генделя, – Concerto Grosso, Концерт для органу з оркестром та Пассакалія. По-новому присутні музики відкриють для себе і творчість італійського композитора та скрипаля-віртуоза Антоніо Вівальді. У програмі прозвучать Концерт для двох скрипок з оркестром ля-мінор (І частина) та вокальний твір – арія Фарначе «Стигне в жилах кров» із опери «Фарначе».
Родзинкою програми стане Концертна симфонія українського композитора XXVIII століття Дмитра Бортнянського – одного з перших українських музикантів європейського рівня, який залишив по собі вагомий внесок у формуванні української музичної школи.
 

Коментарі до події
Отримуйте
регулярні оновлення