Фотосесії на лавандовому полі поблизу Тернополя

Фотосесії на лавандовому полі поблизу Тернополя

Всі анонси від: Збараж

У с. Зарубинці, що біля Збаража, зацвіло масштабне лавандове поле. У режимі фотозони поле працюватиме до 25 липня.

Про це на своїй сторінці у соцмережі повідомляє його господиня Оксана Федчишин. У коментарі до дописів із фото квітучої лаванди жінка написала, що поле функціонує як фотозона із 25 червня. І до 25 липня, щодня без вихідних, з 9 до 22 поле відкрите для відвідувачів. 

Детальніше про те, як добратися та забронювати дату для фотосесії можна у власниці поля на її фейсбук-сторінці.

Вхідний квиток від 30 до 75 грн. 

Історія лавандового поля (за матеріалами "20 хвилин")

Якщо думаєте, що мати цілу плантацію лаванди, що простягається на 20 сотках, - це просто, ви помиляєтесь. Насправді, то багаторічна праця, помножена на любов, турботу та шалений ентузіазм. Зазвичай історії народження чогось прекрасного починаються з якихось пережитих трагічних моментів. Так було і у Оксани Федчишин. Вона отримала спадщину від бабусі з дідусем – 60 соток приватизованої землі у полі і 20 біля хати у селі Зарубинці Збаразького району. За два роки пані Оксана поховала четверо рідних людей. Це був трагічний момент у її житті, важко було пережити втрату та хотілось заповнити порожнечу в душі.

- Тоді я захотіла, аби після них тут було щось красиве. І коли всі садили городи, я садила квіти, - ділиться жінка. – То було 2006-го року. Живу у Збаражі, частину квітів брала із власної грядки, щось купувала на ринку. Крім того, що я втратила рідних людей, пережила ще і важку хворобу. Лікарі  не могли мені допомогти, бо мала медикаментозну алергію, тому використовувала фітотерапію. Можливо, ось саме це і "кинуло" мене до землі. Я почала багато читати, вивчати рослинництво. Поступово і народилася моя жага до квітникарства.

Десять років тому жінка вперше висадила на своїх плантаціях лаванду. Духмяна, ароматна, прекрасна, чарівна, справді сакральна  квітка.

- Колись вона для нас була екзотикою. Символ чистоти та ніжності, щастя, душевного спокою та романтики. Я йшла до неї довго, але коли вже почала садити, то не могла зупинитися. Вона дарує щось неймовірне, вона зцілює і мене, і всіх тих, хто хоче нею милуватися, відчути неймовірний запах та доторкнутися до неї, - розповідає Оксана Федчишин.

Загальна площа, всіяна лавандою, - 20 сотих. Висота – півметра.

Коментарі до події
Отримуйте
регулярні оновлення