Виставка ікон

Виставка ікон

Експозицію ікон, створених під час IV міжнародного пленеру іконопису на Волині, відкривають у галереї "Бункермуз" сьогодні, 22 грудня. Початок - о 17.00. Вхід - вільний.

Мета пленерів і циклу виставок - духовний діалог між художниками, які сповідують як західне, так і східне християнство, розповідають організатори. - В основі проекту — необхідність польсько-українського обміну ідеями у сфері сакрального мистецтва та іконопису, а також знайомство з релігійним контекстом візантійського сакрального мистецтва та культурним взаємопроникненням впливів Сходу та Заходу.
Організували пленер Генеральне консульство РП в Луцьку, кафедра української мови Варшавського університету і середовище іконописців з Польщі, Волинська організація національної спілки художників України, Академія мистецтв у Львові, Спілка польських художників Варшавського округу. Пленер відбувся під патронатом Беати Бживчи – Генерального консула Республіки Польща в Луцьку, єпископа Віталія Скомаровського – ординарія Луцької дієцезії Римо-Католицької Церкви та єпископа Йосафата Говери – Луцького екзарха Української Греко-Католицької церкви.
Виставка триватиме до 8 січня.

Коментарі до події
Отримуйте
регулярні оновлення