Виставка ірисів та півоній

Виставка ірисів та півоній

Всі анонси від: Галерея квітів "Ігор"

Сотні видів ірисів та півонії, серед яких чимало рідкісних можна побачити в Галереї квітів "Ігор".

Виставка ірисів "Ірида – 2016” відкрилася в Галереї квітів "Ігор" і триватиме вона щонайменше до 10 червня. Цього року вона має свою родзинку, адже, крім ірисів, любителі квітів зможуть милуватися ще й півоніями. Тут представлені величезний асортимент новітніх сортів високих борідкових ірисів, а також пізні сорти трав’янистих півоній.

- Це вже 17 виставка ірисів, - розповідає відомий селекціонер Ігор Хорош. – Першу виставку ми провели ще в 1999 році, і відтоді вона стала традиційною. Щодня ми будемо змінювати сорти квітів, тож загалом відвідувачі зможуть побачити бизько 500 сортів ірисів. Це квіти зарубіжної та вітчизняної селекції, а також нашої власної селекції. Ці сорти зайняли своє місце в світі ірисів і останні 30-40 років лідирують серед кращих сортів ірисів світу, а також будуть новинки. Деякі сорти з колеції ірисів та півоній на виставці можна придбати.

Тож такі зарубіжні новинки, як „Декаденс”, вітчизняний сорт „Барбара Брильська”, і новинки від Ігора Хороша «Anna Queen of France» („Анна, королева Франції”), „Птахи тернових кущів”, „Melody of Skoryk” ( „Мелодії Скорика”) – усю цю красу представлять на виставці. А також будуть сорти, які Ігор Хорош присвятим тернопільським художникам Івану Марчуку та Наталії Басараб, і поетесі Ліні Костенко.

Ігор Хорош вже 22 роки займається селекцією ірисів. В його колекції борідкових ірисів є більше тисячі сортів, більше сотні з них виведені ним особисто. Його іриси знають не лише в Україні, а й в США та Європі. А 9 років тому пан Ігор зацікавився півоніями, і тепер в його колекції 350 сортів цих розкішних квіток. Близько ста сортів півоній селекції Ігора Хороша теж можна буде побачити на виставці.

- Родзинка цьогорічної „Іриди” – півонії. У п’ятницю і суботу – 3 і 4 червня - в нас буде гість з Києва, відомий селекціонер півоній, провідний спеціаліст Центрального ботанічного саду АНУ Василь Горобець, - продовжує Ігор Хорош. - Це знаний селекціонер півоній. Щороку він реєструє декілька нових сортів.

Тож на виставці буде його відомий „Геркулес”, діаметр квітки якого сягає близько 30 сантиметрів, а також „Ірокез”, „Жемчужная Россыпь”, „Героям Небесної сотні”, „Чебурашка” та багато інших. Цього року він видав книгу про піони і на виставці її можна буде придбати.

- У нас будуть рідкісні сорти жовтого та коралового забарвлення, - розповідає Ігор Хорош.- Усі звикли, що півонії зазвичай білі, рожеві чи бордові. Тому відвідувачів виставки здивують новинки жовтого та коралового кольорів. Це великий прорив в світі півоній, вони були виведені нещодавно.

Виставка працює щодня з 8 до 20 за адресою : м. Тернопіль, бульвар Т. Шевченка, 37

тел.: (0352) 52-53-57, 097-058-95-94.

Коментарі до події
Отримуйте
регулярні оновлення