Виставка "Міра тиші"

Виставка "Міра тиші"

Виставка результатів Міжнародної програми обмінних мистецьких резиденцій – NVAIR/Україна-Німеччина відбудеться в Тернопільському обласному художньому музеї з 28 липня по 4 серпня.

Запрошуємо побачити та відчути вловлені сенси молодими митцями з України та Німеччини серед Травневських полів на Тернопільщині.
Автори: Роксолана Угринюк (Львів), Богдан Свиридов (Черкаси), Ангела Гейсенхофер (Мюнхен), Катерина Кобилянська (Київ)
Кураторка програми – Людмила Ничай

Заплющити очі і послухати поле, у якому безліч продуктивних звуків, які разом формують тишу. Про що мовчать села, люди в умовній ізоляції та тимчасові переселенці мистецької програми. Що видно збоку, та зовсім губиться у перспективі, чим живуть території тут і зараз, які несумісності та продуктивності несуть у собі повсякденні дії та роздуми.
Митці - учасники програми - протягом місяця розглядали Травневе під різними кутами та крізь власні теми, надбудовуючи нових вражень у підтвердження чи заперечення очікуванням.
Про вимінюванням часу, тобто життя, на матеріальні цінності від Богдана Свиридова, Про загублені села та причину втрати цінності власної історії, розмірковує Роксолана Угринюк, Про зменшення ваги парадоксів від Катерини Кобилянської, Про рівні вразливості та фемінної ніжності від Ангели Гейсенхофер.

Більше про митців та програму дивіться за посиланням: https://www.facebook.com/Nazar.Voitovich.Art.Residence/

Про проект
Міжнародна програма мистецьких програм резиденцій для молодих митців – проект, що заснований на базі Мистецької резиденції ім.Назарія Войтовича (NVAIR), покликаний розвивати мережу міжнародного партнерства інституцій для розвитку можливостей для українських молодих митців отримувати досвід роботи у міжнародних проектах та формування позитивного іміджу українського мистецтва та України вцілому за кордоном.
Мистецька резиденція ім.Назарія Войтовича, котра була заснована Congress of Сultural Activists / Конгрес Активістів Культури ГО «Конгрес Активістів Культури» та ГО «Родина Героїв «Небесної Сотні» у 2017 на честь наймолодшого Героя, у співпраці з міжнародними організаціями у 2019 започаткували обмінні програми для молодих митців завдяки підтримці Український культурний фонд програмі НОРД: Навчання, обміни, резиденції, дебюти - програма УКФ.

Коментарі до події
Отримуйте
регулярні оновлення