Виставка "Супрематичний парк" у Тернополі

Виставка "Супрематичний парк" у Тернополі

Біля пам’ятника Степану Бандері просто неба 17 травня представили арт-проект "Парк супрематичного мистецтва". Його створив київський художник Анатолій Федірко за підтримки галереї "Бункермуз".
Спеціально для цього проекту в Тернополі за сім днів митець виконав сім картин розміром 1,5 на 1,5 метра.
- Це проект комунікації минулого та теперішнього, - розповідає Анатолій Федірко. - Хотів реалізувати його саме у Тернополі. Це місто супрематичне. Непередбачуване. Важливо, що у роботах закладений простір для комунікації із середовищем. Вони не мають замкнутого простору. У них є "проходи" (випиляні елементи), через котрі глядач бачить місто. Кожен побачить себе не просто через супрематичні елементи, а через Тернопіль. Ця виставка — мій діалог із соціальним та архітектурним середовищем.
"Парк супрематичного мистецтва" — проект не одного дня. У планах художника змінювати місце експозиції. Згодом картини можна буде представляти як у Парку супрематичного мистецтва, так і в галерейному або в приватному просторі. Роботи Анатолій Федірко залишить у Тернополі.

Довідково:
Анатолій Федірко народився 7 квітня 1958 року у Чернівцях. Живе і працює у Києві. Член Національної спілки художників України. Працює в галузі живопису, візуального мистецтва.
Митець вважає себе послідовником Казимира Малевича. В Україні він відомий багатьма епатажними арт-проектами та перфоменсами.
Бере участь у численних виставках у різних країнах світу. Серед творів: "Зимовий вечір в Києві" (1988), арт-проекти — "Віртуальне малярство" (1994), "Нова реальність. Парк I" (1995), "Таємна вечеря 2000" (1999), "Ранок Батьківщини" (2000–2001). У 2013 році із проектом "Супрематична Україна" був висунутий на здобуття національної премії ім. Т. Шевченка. Автор та куратор численних Міжнародних та Всеукраїнських художніх проектів.
Відзначений численними преміями. Зокрема, першою премією Міжнародного Бієнале сучасного мистецтва "Пан Україна 92", м. Дніпропетровськ, 1992 р. Першою премією International Print Triennial Krakow 2003, м. Краків, Польща, 2003. Дипломом журналу "Афіша", вибір "Афіші" за найкращий арт-проект 2004–2005рр., ("Діти проф. Й.Бойса"). Дипломом 3rd International Experimental Engraving Biennial, Mogosoaia, Бухарест, Румунія, 2008 р.

Коментарі до події
Отримуйте
регулярні оновлення