Виставка "Українські сни" Івана Семесюка

Виставка "Українські сни" Івана Семесюка

Виставку політичного текстилю Ukrainian dreams київського митця Івана Семесюка відкриють у тернопільській галереї “Бункермуз” 9 жовтня. Початок - о 18.00. Вхід - вільний.

- Ідея та виконання об'єктів виставки датується 2012 роком, - розповідає Іван Семесюк. - Це проект-передчуття струсів, що насувалися на країну і в котрих ми нині і живемо. Загальна ідея в тому, щоби поєднати в одному об'єкті старовинні селянські архетипи (ікона, рушник, світлиця) з новими світоглядними викликами, з новим вибором. Подушка символізує глибокий сон, в котрому нація знаходилася на ту мить, де кожен вкраїнець бачив свою сновиду. Рушник, ясне діло, символізує традицію.  
До слова, Іван Семесюк - один із активних учасників “Мистецького Барбакану”, майданчику для творчого і не лише супротиву під час Революції Гідності. Барбакан розташовувався навпроти метро Хрещатик. У його стінах проходили виставки, літературні читання, лекції. Там перепочивали творчі революціонери, що поверталися з більш гарячих точок протистояння, також там була технічна база для створення високоякісних “коктейлів Молотова”.

Триватиме виставка до 21 жовтня.

Коментарі до події
Отримуйте
регулярні оновлення