Виставка Вартана Маркар'яна "Пробираючись тільки пошепки"

Виставка Вартана Маркар'яна "Пробираючись тільки пошепки"

Всі анонси від: Галерея Бункермуз

З 15 по 28 серпня у галереї Бункермуз відбудеться виставка Вартана Маркар'яна "Пробираючись тільки пошепки". Відкриття о 19.00 год. У своїх роботах автор досліджує людину в міському промисловому середовищі - її стан, відчуття, самоідентифікацію.  Свої роздуми він втілив у серіях "Урбан", "Дим" і "Небезпека шукає казки". Вони доповнюють одна одну, допомагаючи дивитися на людину з екзистенціальної, фізичної сторони.

Міський простір є найбільш функціональним, але разом із тим незручним для людини. Ми загубилися в амбівалентності почуттів. Система комунікацій та інших переваг цивілізації, які були задумані для зручності, вийшли з-під контролю та живуть своїм життям. Місто поглинає людину, залишаючи після неї лише силует - як нагадування про присутність. 
Після всього людина біжить у ліс, але там стикається з новою проблемою боротьби зі своїм Я, долаючи (а не розкриваючи) свою власну сутність. Ліс - це місце всіх видів небезпек, підпорядковане духам і демонам, місце, де можна заблукати. Кожна гілка чи завал - це перешкода внутрішній та фізичній свободі. Єдиний спосіб подолати її - відчути себе героєм казки та пройти через випробовування 
відповідальності та ув'язнення… 
Людина повинна повною мірою жити всіма амбівалентними почуттями, перетинати перешкоди й під кінець досягти щасливого звершення, ініціації. Тільки після знаходження власного Я можна подолати стіни та дим, відкрити для себе красу, полюбити сучасний горизонт.

Коментарі до події
Отримуйте
регулярні оновлення