Тернопільський обласний краєзнавчий музей

Тернопільський обласний краєзнавчий музей

Всі анонси від: Тернопільський обласний краєзнавчий музей

Застрибнути у машину часу та поринути у минуле пропонує Тернопільський обласний краєзнавчий музей. 

Тернопільський обласний краєзнавчий музей являється одним із кращих краєзнавчих музеїв України, вражає своєю багатою та різноманітною колекцією.

Заснований 13 квітня 1913 року як регіональний Подільський музей, він є найдавнішим закладом такого типу в області. Сьогодні його ім’я відоме не лише в Україні, але й за кордоном завдяки чудовій експозиції та неповторним фондовим збіркам, численним виставкам та виданням.

Під час екскурсій можна дізнатися про царство різноманітних рослин і тварин, взаємовідносини між ними, побачити як виглядали давні мешканці планети. Окрім цього, діти можуть на мить перевтілитися у палеонтолога та у спеціально організованій грі відправитися на пошуки залишків справжніх давніх істот, адже екскурсія – інтерактивна.

Серед 170 тисяч експонатів кожен знайде щось для себе: стародруки, старовинну зброю, національний одяг, рідкісні фотографії, антикварні речі.

Другий поверх музею – це справжній природничий оазис. Тут представлено все найцікавіше з “Палеонтології”, “Геології і мінералогії”, “Зоології” та “Ботаніки”. Особливу увагу привертають унікальна колекція комах та чучела рідкісних тварин. Діорами, що відтворюють основні ландшафти та природні особливості краю, роблять експозицію ще більш захопливою.

На третьому поверсі музей оживляє історію. Тут ви знайдете реконструкції житла трипільської культури, зрубну напівземлянку ранніх слов’ян, макет Тернопільського замку XVI століття, діораму Зборівської битви 1649 року та інтер’єр селянської хати періоду феодалізму. Кожен експонат дозволяє відчути атмосферу минулого і перенестися в ті далекі часи.

Музей славиться своїми колекціями декоративно-ужиткового мистецтва. Художня кераміка, народний одяг і вишивка, майстерно оброблені шкіра та дерево – все це зачаровує своєю красою. “Борщівські” сорочки вражають різноманітністю технік вишивання та витонченістю.

Четвертий поверх музею присвячений подіям Першої та Другої світових воєн. Рідкісні документи, орденські книжки, фронтові листи-трикутники, матеріали про Українську Повстанську Армію та Дивізію “Галичина” – все це робить експозицію надзвичайно цікавою. Діорама “Битва за Тернопіль” додає особливої емоційності цій частині музею.

Музей працює щоденно  з 10:00 до 17:45. В понеділок та середу музей зачинений для відвідувань – ці дні відведені для відпочинку та підготовки нових захопливих виставок.

Приходьте, щоб відчути чарівність минулого і відкрити для себе багатства нашої історії.

Коментарі до події
Розклад
Отримуйте
регулярні оновлення