«Звитяга Нескорених» - Комплексний спортивний захід для ветеранів

«Звитяга Нескорених» - Комплексний спортивний захід для ветеранів

Компанія МХП спільно з громадською організацією «Федерація стронгмену України» проводять спортивний захід «Звитяга Нескорених». Змагання відбудуться 16 червня у Тернополі.

Організатори закликають ветеранів долучатися, а всіх інших тернополян — прийти та підтримати учасників.

Повернення ветеранів війни до цивільного життя – процес непростий. Подекуди військові зіштовхуються з труднощами у соціальній взаємодії, втрачають інтерес до суспільного життя, стають менш активними та схильними до соціальної ізоляції.

Аби допомогти їм компанія МХП та Благодійний фонд «МХП-Громаді» розвиває у громадах ветеранські ком’юніті та хаби, а також проводять спортивні змагання.

—  Компанія МХП системно підтримує військових, ветеранів та їхні родини. Ми реалізуємо таку допомогу в межах програми «МХП Поруч». Ми, група підприємств Західний Хаб МХП з готовністю долучилися до організації змагань серед ветеранів «Звитяга Нескорених» у Тернополі, в місті, де розташований наш офіс. Впевнений, що такі змагання неоціненно важливі для ветеранів як для фізичної реабілітації, так і як ментальної підтримки, бо це чудова можливість ставити перед собою нові цілі та досягати їх. Будемо і надалі підтримувати такі заходи, – розповідає директор Західного Хабу МХП Віктор Корягін.

Сила та міцність українських ветеранів

«Звитяга Нескорених» — не про виконані нормативи, медалі та нагородження, а про підтримку, пошук однодумців, командний дух. Організатори наголошують, спорт допомагає швидше повернутися до цивільного життя з новими навичками та досвідом, мотивує на нові звершення.

— Спорт — це найкращий та найдоступніший інструмент для ресоціалізації ветерана у суспільне життя! Найбільше, чого потребує ветеран після жахів війни — це вшанування та визнання. На наших комплексних змаганнях для ветеранів завжди вирує атмосфера підтримки та захоплення незламною силою духа. Молоді військовослужбовці та глядачі змагань, своєю непідробною підтримкою надихають ветерана, а спілкування в колі однодумців та побратимів дають ветерану відчуття єдності. Ми завжди після наших змагань отримаємо купу повідомлень від ветеранів, наскільки у них змінилось життя після участі у заходах. Для таких відгуків ми і працюємо! — наголосив Сергій Конюшок, президент ГО «Федерація стронгмену України».

— Такі заходи, як «Звитяга Нескорених», що відбудеться 16 червня у Тернополі, є важливою складовою програми реінтеграції захисників «МХП Поруч» від компанії МХП та Благодійного фонду «МХП-Громаді».

Суспільство потрібно підготувати до того, що ветерани повертатимуться з власним баченням розвитку громад та української держави. Це будуть нові українські сенси, акценти, які беззаперечно потрібно враховувати та підтримувати. Закликаю всіх тернополян прийти 16 червня на змагання, познайомитися з учасниками та переконатися у цьому. Давайте разом продемонструємо всьому світу українську єдність, незламність духу, непереможність. Давайте засвідчимо, що Україна була, є і надалі буде розвиненою, цивілізованою європейською країною, — каже Павло Мороз, директор департаменту корпоративної соціальної відповідальності МХП.

До заходу запрошують ветеранів війни, військовослужбовців, представників силових структур та курсантів від 18 до 65 років. Організатори пропонують одразу кілька видів змагань: жим на рази, веслування на тренажері, ейрбайк та ривок гирі. Для жінок та чоловіків різні нормативи. Детальніше розповідаємо про кожне змагання. Учасники жиму лежачи на рази матимуть одну хвилину та штангу вагою 30 кілограмів для жінок та 60 кілограмів для чоловіків.

Веслування на тренажері «Concept 2» дозволяють як одиночне, так і командне (двоє чоловіків та двоє жінок). Для всіх однакова дистанція – 100 с. Але оцінюватимуть по-різному: в одиночному – за найбільшою кількістю метрів, а командному – найбільша кількість метрів, але сума на команду.

Змагання з аеробайку на швидкість. Перемогу отримає атлет, який швидше «зробить» 30 ккал.

А ось змагання з ривка гирі розділяють на чотири етапи, зокрема:

  • ривок гирі 16/24 кг однією рукою на кількість разів для категорій атлети та мілітарі, таймліміт 5 хвилин;
  • жим двох гир 16 кг стоячи на кількість разів для категорій N1;
  • жим двох гир 16 кг сидячі на кількість разів для категорій N2,W1;
  • жим гирі 16 кг стоячи на кількість разів для категорій R1.

Вказані вище категорії — групи обмежень. Кожен учасник самостійно визначає, до якої саме він підходить, і братиме участь.

  • R1 – ампутація або сильна травма однієї руки (легкі травми обох рук);
  • R2 – ампутація або сильна травма двох рук;
  • N0 – легка травма однієї ноги (легкі травми обох ніг) – без обмеження пересування;
  • N1 – ампутація (нижче коліна) або сильна травма однієї ноги (обмеження пересування на ногах);
  • N1.1 – ампутація (вище коліна) однієї ноги;
  • N2 – ампутація або сильна травма двох ніг (обмеження пересування на ногах);
  • W0 – травми хребта, які впливають на ходу;
  • W1 – атлет на візку або травма хребта, пов’язана з пересуванням;
  • H1 – практично здорові атлети із незначними травмами та пораненнями;
  • H2 – атлети без ампутацій та сильних травм, але із значними ушкодженнями внутрішніх органів.

Долучайтесь до Нескорених!

«Звитягу Нескорених» у Тернополі організовує Федерація стронгмену України спільно компанією МХП у межах програми реінтеграції ветеранів «МХП Поруч». Реєстрація учасників триває до 10 червня поточного року. Якщо бажаєте долучитися і випробувати власні сили — заповнюйте анкету.

Групові заявки на участь надсилайте на електронну адресу: [email protected]

Телефони для довідок: 093 294 25 84 (Юлія Михайлів).

Партнери:

Комплексний спортивно-масовий захід «Звитяга нескорених» проведуть за підтримки Тернопільської міської ради та міського голови Сергія Надала

Коментарі до події
Отримуйте
регулярні оновлення