Виставка української порцеляни

До 2 квітня у Вінницькому обласному краєзнавчому музеї демонструватиметься виставка скульптури малих форм видатного художника Владислава Щербини та його учениці Марії Антропової «Порцелянові перевтілення».
На виставці представлено представлено 60 творів різного формату та тематики

Автор виставки -  Владислав Щербина! Відомий митець по всій Україні, все своє творче життя він присвятив порцеляні! Він працював на відомих українських виробництвах, довгий час був головним художником Київського експериментального кераміко-художнього заводу. Зараз майстру 91 рік. За весь час ним було створено понад тисячу унікальних робіт. Ціла низка цих творів стала хрестоматійними, вони окраса багатьох музейних зібрань та приватних колекцій.

З 2007 року з майстром стала працювати Марія Антропова, яка допомагала у процесі створення форми і розписувала статуетки. Більшість представлених на виставці творів – спільна робота художників: модель В. Щербини, розпис М. Антропової. Майстриня сама приїхала презентувати виставку у вінницькому музеї та розповіла про своє захоплення порцеляновою скульптурою.

Коментарі до події
Отримуйте
регулярні оновлення