Чому Fragolino ідеально смакує з десертами

maudau.com.ua
Автор:
maudau.com.ua
21 листопада 2023

Якщо ви шукаєте слабоалкогольний ігристий напій, який зробить ваш вечір яскравим і святковим, варто вибрати Fragolino. Напій родом з Італії має солодкий і ніжний смак. Приємний ягідний аромат запамʼятається назавжди та пробудить бажання смакувати це ігристе вино знову і знову.

Fragolino виготовляється з винограду сорту «Ізабелла» (італійською fragola, що означає полуниця). Саме завдяки йому Fragolino стало популярним в інших країнах. Цей сорт має унікальний полуничний присмак, тому ідеальний для приготування ігристого вина.

Чому Fragolino ідеально смакує з десертами

Історія створення Fragolino

Хоча Fragolino — італійське вино, сорт винограду «Ізабелла» родом з Америки. Звідти його привезли у XIX столітті. Він чудово прижився на італійських плантаціях, адже був стійким до паразитів, які в той час знищували всі інші сорти винограду. Новий різновид став справжнім порятунком для місцевих виноробів. Тоді й було винайдене Fragolino, яке стало популярним освіжальним напоєм у всьому світі.

Щоправда, історія цього напою була досить нелегкою. У 1966 році його виробництво повністю зупинили, начебто через високий вміст метанолу й таніну. Проте самі італійці впевнені, що заборона була створена через високу конкуренцію з іншими європейськими винами. Сьогодні справжнє Fragolino можна спробувати лише в Австрії, яка все ж відстояла дозвіл на його виробництво.

В Україні ж продається одна з інтерпретацій цього полуничного напою. Fragolino, яке ми бачимо в наших магазинах, — це ферментований напій із додаванням полуничного чи суничного соку. Проте, це не робить його менш популярним серед споживачів.

З чим смакує полуничне ігристе вино

Fragolino буває білим (Bianco) та червоним (Rosso). Обидва варіанти мають полуничний смак, відрізняються лише кольором. Деякі виробники виготовляють його з персиковим смаком. У будь-якому випадку напій належить до сорту десертних вин, тому споживати його краще з солодким. З ним чудово поєднуються такі десерти:

  • Чизкейк. Вершковий смак сиру Філадельфія, який використовується за основу приготування чизкейка, стане неперевершеним доповненням до солодкого ігристого вина.

  • Фруктовий пудинг. Цей десерт не надто солодкий і чудово підкреслює витончений смак полуничного ігристого.

  • Крем-брюле. Легкий смак і ніжна текстура гармонійно смакуватимуть із десертним вином.

  • Морозиво з фруктами. Прохолодний десерт у поєднанні з ігристим вином чудово освіжає.

Ще однією вдалою закускою до полуничного напою стануть солодкі фрукти та ягоди. Натомість варто уникати поєднань із цитрусовими, гірким шоколадом чи десертами, у складі яких є кава. Ці продукти можуть перебити його смак.

Щоб Fragolino смакувало ще краще, варто пити його охолодженим, температурою не вище 8 градусів. Купити ігристе вино Fragolino можна в MAUDAU. Цей напій обов'язково стане прикрасою будь-якого свята.

Події по темі:
Коментарі до події
Отримуйте
регулярні оновлення
Читай інші статті
14 визначних пам'яток Вінниці. Що варто побачити
14 визначних пам'яток Вінниці. Що в... Вінниця - прекрасне місто, де приємно відпочивати, гуляти, насолоджуватись життям! Для вінничан та гостей міста пропонує...
15 замків та палаців Вінниччини
15 замків та палаців Вінниччини Вінницька область є лідером за кількістю історичних пам'яток, а саме замків, садиб, палаців, фортець і маєтків. Їй посту...
Як правильно їздити на електровелосипеді не порушуючи ПДР?
Як правильно їздити на електровелос... Коли ми їздимо на електровелосипеді, то розуміємо, що це популярно та безпечно. Ми можемо легко пересуватися містом. Але...