Новини футболу з АПЛ: як справи в українців

sport.ua
Автор:
sport.ua
15 жовтня 2024

В елітному футбольному дивізіоні Англії сьогодні виступає одразу декілька українських гравців. Нинішній сезон АПЛ для більшості з них поки що складається не дуже вдало, але вони досі залишаються важливими для своїх клубів. Для тих, хто не дуже уважно відстежує новини футболу, — короткий огляд останніх виступів легіонерів з України на Туманному Альбіоні.

Новини футболу з АПЛ: як справи в українців

Розпочнемо зі старожила Олександра Зінченка. На початку сезону він втратив статус гравця основи лондонського «Арсеналу», з'явившись за весь цей час на полі лише двічі. Багато в чому це пов'язано з травмами, які переслідують Олександра й досі. Втім, попереду ще десятки матчів, і досвід Зінченка точно ще не раз стане у пригоді «канонірам», які наразі є одними з лідерів внутрішнього чемпіонату.

Постійно бореться з ушкодженнями й лівий захисник Віталій Миколенко. Через них він фактично пропустив Євро та вже декілька осінніх поєдинків АПЛ. В нещодавніх новинах футболу за жовтень знову повідомили про чергову травму Миколенка. Хочеться сподіватися, що вона виявиться не дуже серйозною. В «Евертоні» статус Віталія як гравця основи навіть не обговорюється, але сама команда стартувала напрочуд невдало, здобувши лише одну перемогу у стартових 7 турах (при 4 поразках). «Іриски» знову перебувають в безпосередній близькості від зони вильоту, втім, їхні вболівальники за останні роки до цього вже мали звикнути.

Прем'єр-ліга Англії: проблемний Мудрик, стабільний Забарний, перспективний Ярмолюк

Крім Зінченка та Миколенка, яких можна вважати старожилами українського «десанту», в АПЛ грають Михайло Мудрик, Ілля Забарний та Єгор Ярмолюк. Подробиці їхніх виступів:

●       Михайло Мудрик. Вінгер «Челсі», трансфер якого свого часу став справжньою сенсацією, схоже, цього сезону буде перебувати у статусі запасного. В чемпіонаті він здебільшого виходить на заміну, втім є ще кубки та Ліга конференцій. Самі лондонці наразі посідають 4-те місце, що у порівнянні з минулими роками виглядає зовсім непоганим результатом.

●       Ілля Забарний. Вже можна казати, що для колишнього захисника «Динамо» Прем'єр-ліга Англії виявилася підхожим турніром. В чемпіонаті 2023/24 він пропустив лише один матч, в нинішньому сезоні Ілля щоразу виходив у старті та проводив на полі весь ігровий час. Після 7 турів його «Борнмут» перебуває всередині турнірної таблиці, що є уже непоганим результатом для цього клубу.

●       Єгор Ярмолюк. Півзахисник молодіжної збірної України наразі впевнено закріпився у складі дорослої команди «Брентфорда». Він регулярно виходить на заміну, а його клуб є міцним середняком АПЛ.

Взимку у Прем'єр-лізі Англії може дебютувати ще один українець. Воротар юнацької національної збірної Владислав Крапивцов вже тренується з першою командою «Челсі». Очікується, що контракт з 19-річним гравцем буде підписано під час найближчого трансферного вікна, щойно з'явиться вільне місце у заявці.

Автор sport.ua: Сергій Циба

Події по темі:
Коментарі до події
Отримуйте
регулярні оновлення
Читай інші статті
Розвінчуємо 8 міфів про вмивання: правда і вигадки
Розвінчуємо 8 міфів про вмивання: п... Догляд за шкірою обличчя - важлива частина щоденної б'юті-рутини, але навколо цього процесу існує безліч міфів та хибних...
Назвали найкращого вчителя України: Премія GLOBAL TEACHER PRIZE UKRAINE 2024 подарувала 1  млн грн на реалізацію освітніх мрій
Назвали найкращого вчителя України:... Вже восьмий рік поспіль національна премія Global Teacher Prize Ukraine відзначає видатних педагогів. 5 жовтня в ефірі т...
Як обрати ювелірну прикрасу для весілля: поради для подарунка
Як обрати ювелірну прикрасу для вес... Дізнайтеся, як вибрати ідеальні ювелірні прикраси для весільного подарунка, враховуючи стиль, символіку та персоналізаці...