Сам вдома?! ТОП-10 ідей, чим зайнятись у вільний час вдома

MoeMisto.ua
Автор:
MoeMisto.ua
13 грудня 2023

Сучасний світ настільки швидкоплинний та багатозадачний, що інколи не встигаєш відпочити, побути наодинці з собою, переключитись від буденних робочих справ.
Але коли трапляється вихідний, навряд чи хто-небудь хоче цілий день сидіти вдома і просто нудьгувати.
Тому тримайте кілька ідей, чим зайнятись у вільний час після роботи, чи на вихідних вдома.

Сам вдома?! ТОП-10 ідей, чим зайнятись у вільний час вдома


1.  Граємо у дорослі ігри

Щоб там не казали, а ми  - дорослі, залишаємось завжди дітьми, і погратись нам теж хочеться. Ігрові автомати онлайн  - саме те, що потрібно. Головне обрати правильну платформу, цікаву гру і вчасно зупинитись.
Онлайн-ігри допомагають не лише відволіктись, відпочити. Це ще й корисно для здоров'я. І це висновок сучасних науковців. Бо граючи, ми відчуваємо азарт, додається адреналін, виділяються ендорфіни та інші гормони щастя. Це в свою чергу допомагає позбутись меланхолії та депресії.

А ще таке заняття допоможе набути корисних навичок. Зокрема, люди, які грають у онлайн-ігри швидше мислять, стають уважнішими та кмітливими. Якщо ви граєте у гру, вам доводиться приймати рішення, планувати, думати. А це вже розвиток мислення.
А ще тут з іграми важко занудьгувати, бо обираєте будь-який сюжет гри під ваш смак та настрій.
Отож, маєте вільний вечір, вихідний день чи навіть час на обідній перерві - вперед хоч на кілька хвили  у світ віртуальних ігор!

2. Читання

Онлайн ігри більш сучасніший вид дозвілля, але класика залишається класикою і книги ніхто не відміняв. Мабуть, в кожного вдома є улюблена книга, або ж парочка книг чи журналів, які треба і хочеться прочитати. Звісно, зараз можна і читати книгу онлайн на своєму смартфоні хоч і в транспорті. Чи прослуховувати аудіокнигу під час ранкової пробіжки. Але це особливий ритуал, коли сідаєш зручно на диван, закутавшись в плед, з гарячим чаєм чи какао і розгортаєш нову книгу, щоб поринути у новий сюжет.
А про те, що це корисно можна й не розповідати.

3. Домашні тренування або йога

Вдома, коли є час та сили на активніше заняття чим читання та ігри, чи просто потрібно зробити перерву у іграх, то можна й позайматись спортом або йогою.
Або ж звичайне тренування можна замінити веселою розминкою, від якої буде користь всьому організму.
Для початку можна продумати і підбірати невеликий комплекс вправ, які будуть ефективними для вашого фізичного стану. Робити слід вправи, які не вимагають спеціального обладнання. От хоч би планка, стрибки, випади вперед, розтяжка та віджимання. Виконавши ці вправи по кілька підходів можна і розум розслабити і тіло привести в форму.

4. Фільми та серіали

Деякі соціологічні опитування зазначають, що одним із найпопулярніших видів дозвілля є перегляд фільмів та серіалів.
І це мабуть дійсно так. Бо фільмів є дуже багато. На будь-який смак та настрій, для будь-якої компанії чи для перегляду наодинці, для сімейного кіносеансу чи для романтичного вечора. А сюжетів чи тем фільмів - просто не перелічити. І комедії, і історичні фільми та документалки, і детективи з закрученими сюжетами, і фантастика нереальна, драми з життєвими історіями, анімаційні фільми і т. д.
А ще чому фільми такі популярні?! Тому що на годину чи дві можна поринути у зовсім інший світ, пережити нові емоції. А після фільму чи серіалу можна ще й кінокритиком стати і залишити відгуки на різних ресурсах.

5. Сам собі кулінар

Онлайн-ігри, книги та фільми - то все для душі, а втамувати голод потрібно! Тому дехто полюбляє у вільний час не просто щось приготувати, а почаклувати на кухні та зробити щось зовсім нове та оригінальне. Якщо ви скажете, що це більше для жінок - то, можливо, й так, але і чоловіки часто готують. І якщо маєте вільний час, то можна подивитись цікавий майстер-клас від провідного шеф-кухаря чи знайти рецепт смаколиків, які колись куштували в ресторані і приготувати власноруч.
Це не лише буде забавка для рук, але й зможете порадувати себе чи свою родину цікавим кулінарним шедевром.

6. Вчитися ніколи не пізно

У вихідний день чи у вільний вечір інколи не хочеться сідати за навчання, але коли настрій не кіношний, коли “руки не хочуть готувати”, чому б не заглянути у словник та не вивчити кілька нових фраз англійською чи італійською. Або ж записатись на онлайн-курси і здобути нові навички у своїй професії, чи взагалі просто освоїти нову професію, адже пропозицій онлайн чимало. І нехай то буде хіромантія, чи курс по фотографії. Головне, що ви навчитесь чомусь новому. 


7. Створювати прекрасне своїми руками

Якщо у вас накопичилося чимало натхнення, допомагають відволіктись на вільний вечір і створити щось прекрасне пензлі, олівці та фарби. І якщо хисту до малювання у вас немає, то це не є проблемою. Адже зараз кожен може стати художником. Достатньо використати картини-розмальовки по номерах. Це просто, цікаво і гарно. І всього трішки терпіння та зусиль і готова справжній витвір мистецтва своїми руками.

8. Hand-made

Сьогодні хенд-мейд це не просто хобі, яке може крім задоволення приносити і додатковий заробіток. Зараз це просто тренд. І це не лише про вироби ручної роботи, такі як в’язання та вишивка. Тут головне вмикати фантазію і креатив. Тому можна займатись і аплікацією, вирізанням витинанок, декупажем та декоруванням домашнього посуду, створенням солодких букетів, вирізанням мила, виготовленням сувенірів та прикрас та багато іншого.

9. Сеанс психотерапії

Зараз дуже модно стало мати свого психолога, якому можна довірити “лікувати” своє внутрішнє я. Якщо накопичилось чимало негативу, втоми, і на душі, як то кажуть “кішка шкребе”, то можна маючи вільний час, відвідати психолога. Або ж зараз є навіть пропозиції для сеансів психотерапії онлайн. Якщо психолог це не для вас, то психотерапію можна провести собі самому. Просто побудьте наодинці з собою, погортайте старі фотографії, згадайте, які ви були колись і які є зараз. Які були ваші батьки? Яким було ваше дитинство, дорослішання? Які цікаві моменти з вами траплялись?  Що відчували, переживали, через що довелось пройти. Кому і за що ви вдячні. Ось побачите, такий самоаналіз допоможе розслабитись та знайти позитив у сьогоднішньому дні та моменті.

10. Домашній spa-релакс

Маючи вільний час, не забудьте подбати і про своє тіло і зробити приємне своєму обличчю, рукам, волоссю, ногам і т. д. В домашніх умовах це зробити також не важко.
Приймаючи ванну, створіть собі гарну атмосферу з музикою, зі свічками, з легким розслабляючим освітленням. У ванну можна додати улюблені трави чи пелюстки квітів, або ж використати для масажу заспокійливе ефірне масло.
Зробіть корисну маску для обличчя, нанесіть легкий скраб для тіла, зробіть пілінг, масаж ніг і педикюр. Зробити шоколадне чи кавове обгортання вдома - це звичайно вищий пілотаж, але і його можна спробувати.

Не важливо, чим ви будете займатись у свій вільний час. Головне, щоб ваше  дозвілля приносило вам задоволення.

Коментарі до події (2)
  • Анімаційні Розмальовки 18 Лютого

    Погляньте на онлайн розмальовки інакше!

    Вибраний вами колір може впливати на хід сюжету розмальовки, анімаційні та звукові ефекти.

    Оживіть малюнок кольором та знайдіть приховані сюжетні лінії!

    https://www.animated-coloring.com/
  • Linda Anthony 14 Грудня

    GET RICH WITH BLANK ATM CARD, Whatsapp: +18033921735



    I want to testify about Dark Web blank atm cards which can withdraw money from any atm machines around the world. I was very poor before and have no job. I saw so many testimony about how Dark Web Online Hackers send them the atm blank card and use it to collect money in any atm machine and become rich {[email protected]} I email them also and they sent me the blank atm card. I have use it to get 500,000 dollars. withdraw the maximum of 5,000 USD daily. Dark Web is giving out the card just to help the poor. Hack and take money directly from any atm machine vault with the use of atm programmed card which runs in automatic mode.



    You can also contact them for the service below



    * Western Union/MoneyGram Transfer  



    * Bank Transfer



    * PayPal / Skrill Transfer



    * Crypto Mining



    * CashApp Transfer



    * Bitcoin Loans



    * Recover Stolen/Missing Crypto/Funds/Assets



    Email: [email protected]



    Telegram or WhatsApp: +18033921735



    Website: https://darkwebonlinehackers.com
Отримуйте
регулярні оновлення
Читай інші статті
Чи часто українці беруть цілодобовий кредит? (новини компаній)
Чи часто українці беруть цілодобови... У зв'язку із повномасштабним вторгненням життя українців, на жаль, стало вкрай непередбачуваним. Ніхто не знає в який мо...
Нові рішення Комісії з регулювання азартних ігор та лотерей щодо обмеження доступу
Нові рішення Комісії з регулювання... Блокування нелегальних казино, деталі про моніторинг та ліцензії. Комісія з регулювання азартних ігор ухвалила рішення...
7 унікальних та цікавих місць Вінничини
7 унікальних та цікавих місць Вінни... Україна така розмаїта та багата на цікавинки. Наша Вінничина не виняток! У Вінницькій області є чимало унікальних місць,...