ТОП-5 найкращих екранізацій дитячих книг

MoeMisto
Автор:
MoeMisto
08 липня 2017

Коли читаєш будь-яку книгу, в уяві завжди вимальовується образи. Коли дивишся фільм відзнятий за книгою, зазвичай образи розчаровують, через не досить вдало підібраних героїв чи змонтований сюжет. В книзі ми самі вимальовуємо наші ідеальні фантазії, в фільмі ж за нас це робить режисер, тому і не дивно, що смаки можуть відрізнятись. 
Але серед тисячі екранізованих книг, є ті, які дійсно заслуговують на хвалебні відгуки. І в сучасному кінематографі таких екранізованих стрічок є багато. Зокрема серед фільмів для дітей.
Пропонуємо ознайомитись з добіркою найкращих екранізацій дитячих книг, які стали хітами дитячого кіно.

ТОП-5 найкращих екранізацій дитячих книг

1. Гаррі Потер - серія з семи фантастичних романів від англійської письменниці Джоан Роулінг. Персонаж юного чарівника - Гаррі Потер, заполонив увесь світ.
З виходу першої книги, сага про хлопчика-чарівника та його пригоди у школі магії, Гоґвортс, захопила весь світ. На сьогоднішній день книги про Гаррі Поттера переведені на 67 мовами. Цю книгу прочитали та читають як діти так і дорослі. А чари перших двох книг, втілені на екрані майстром сімейних фільмів Крісом Колламбусом, вже який рік поспіль збирають перед телевізором і великих, і маленьких, даруючи віру в чудеса!


2. Аліса в країні чудес - одна з найвдаліших екранізацій книги знаменитого англійського письменника, професора математики Оксфордського університету, одного з кращих фотографів ХIХ століття Льюїса Керролла, який обезсмертив своє ім'я казками про дівчинку Алісу. Ця книга вважається однієї з найкращих у жанрі абсурду. У книзі використані різні філософські, лінгвістичні та метематичні жарти та ілюзії.
Книгу екранізували більше як 40 разів, ставили вистави, мульфільми, пісочні вистави.
Так у Вінниці восени презентуватиметься однойменна пісочна магічна казка “Аліса в країні чудес”.
На початку року була презентована стрічка від режисера Джеймса Бобина, в якій знялись Энн Хэтэуэй, Джоні Депп, Саша Барон Коен та інші.



3. Хроніки Нарнії  - великий цикл із семи дитячих фентезійних книг, написаних Клайвом Стейплзом Льюїсом у 1950 році. Сюжет книг - пригоди дітей у казковій країні Нарнія, де тварини можуть говорити, магія нікого не дивує, а добро бореться зі злом. Сюжет книги неодноразово екранізувався у кіно, за мотивами казки є радіопостановки, театральні постановки, і навіть відеоігри.
Найсучасніша екранізація Хронік Нарнії була у 2010 році, коли відзняли повнометражний фільм за мотивами п’ятої книги з циклу.
 

4. Пригоди Паддінгтона  - саме з такою назвою у 2014 році вийшов у світ сімейний пригодницький фільм про пригоди ведмедика Паддінгтона. За основу сюжету було взято історію ведмедика із книги англійського письменника Майкла Бонда, яка була опублікована  у 1958 році.
Історія ведмедя була настільки популярна, що його образ та ім’я Паддінгтон увійшли в історію та стали використувавати в  рекламних матеріалах, створювали мульфільми, та повнометражні стрічки. 
Остання стрічка за мотивами історії вийшла у 2014 році від британського режисера Пола Кінга, де одну з головних ролей виконала Ніколь Кідман. 


5. Казки Уолта Діснея 
Неможливо не згадати найвідоміші екранізовані історії великого майстра втілення чарівних історій від американського художника-мультиплікатора, сценариста, кінорежисера і засновника однойменної студії Уолта Діснея.
«Білосніжка», «Піноккіо», «Бембі», «Попелюшка», «Пітер Пен», «Спляча красуня» - ці та багато інших шедеврів мультиплікаційного мистецтва знімалися за життя великого Уолта Діснея.  Але навіть після смерті майстра Walt Disney Animation Studios не припиняє радувати любителів казок і на екран вийшли «Русалочка», «Аладдін», «Красуня і Чудовисько», історія про Рапунцель. А скільки ще магії чекає попереду!



Читай також які кінопрем'єри 2016 очікуються у Вінниці, та як цікаво провести час і куди піти з дітьми у Вінниці дізнавайся у рубриці "Дітям"!
 

Коментарі до події (2)
  • Яна Бадя 18 Серпня

    Отличный список

    Оксана Яна Бадя 18 Серпня

    Ты фейк
Отримуйте
регулярні оновлення
Читай інші статті
Чи часто українці беруть цілодобовий кредит? (новини компаній)
Чи часто українці беруть цілодобови... У зв'язку із повномасштабним вторгненням життя українців, на жаль, стало вкрай непередбачуваним. Ніхто не знає в який мо...
Нові рішення Комісії з регулювання азартних ігор та лотерей щодо обмеження доступу
Нові рішення Комісії з регулювання... Блокування нелегальних казино, деталі про моніторинг та ліцензії. Комісія з регулювання азартних ігор ухвалила рішення...
7 унікальних та цікавих місць Вінничини
7 унікальних та цікавих місць Вінни... Україна така розмаїта та багата на цікавинки. Наша Вінничина не виняток! У Вінницькій області є чимало унікальних місць,...