День Європи у Вінниці!

День Європи у Вінниці!

Щороку, традиційно в середині травня, Вінниця відзначає День Європи!
Цього року святкова дата припадає на 15 травня!
День Європи в Україні стали відзначати з 2003 року/ Приблизну дату для святкування у всіх містах України обрали -третю суботу травня. 
У Вінниці День Європи відзначають уже в 12-й раз. 
Цього року вінничани, як і минулого року через карантинні обмеження, НЕ СВЯТКУВАТИМУТЬ День Європи у Вінниці! А вірніше святкуватимуть, але без гучних масових гулянь!
В мерії вирішили скасувати видатки на святкування, щоб не допустити масових скупчень і чергового сплеску коронавірусу. Натомість кошти виділили на муніципальні надбавки медикам, які борються з ковідом.

— Хочу наголосити – місяць тому ми прийняли рішення, що не будемо святкувати День Європи.  У зв’язку з тим, що у місті Вінниці та й загалом у державі залишається загрозлива ситуація із захворюванням на COVID-19. Посвяткуємо, коли завершиться карантин, — сказав міський голова.
 

 

Але повністю без свята вінничани не залишаться! Адже відділ молодіжної політики влаштовує ряд он-лайн заходів з нагоди дня Європи у Вінниці!

У столиці цього року теж не святкуватимуть гучно День Європи! Натомість вирішили зробити онлайн-марафон #миEUкраїна — серію публікацій від різних органів влади. Про те, як європейські цінності поступово стають невід’ємною частиною українського світогляду.

Менше всього я хочу, щоб День Європи в Україні був формальною календарною датою. Більше всього я хочу, щоб кожний із нас розумів, чим насправді є євроінтеграція, які можливості вона вже принесла українцям — і що нам ще належить зробити на шляху до членства в Європейському Союзі.

Передаю слово міністерствам та обласним державним організаціям. Щодня з 10 по 14 травня на своїх фейсбук-сторінках кожний із цих органів влади зробить свій короткий «звіт» про те, як вони втілюють європейські цінності в життя українців 🇺🇦

І я буду дуже вдячна, якщо у своїх коментарях ви теж відзначите якісні зміни, які вже відчули особисто 🙌 - пише на своій сторінці у facebook віцепрем’єрка з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанчишина

На зображенні може бути: текст «MAEMO спрощений доступ до дер жавних послуг це демократия ΠрΑΓΗΕΜΟ закону що один для BCIX цеверховенство прΑΒΑ створюемо належн умови для BCIX це рівність навчаемо дтей належнихумовах умовах це повага до людськой гдності отримуемо послуги без збирання довдок це повага до прав людини подорожуемо краною зручно безпечно це свобода 1 #миецкраіна день европи»

Як святкували ДЕНЬ Європи у Вінниці у минулих роках дивись тут►

Святкування Дня Європи у Вінниці, як завжди, проходить гучно та весело. Центральні вулиці міста перетворюються на грандіозні локації з елементами стріт-арту, сучасного вуличного мистецтва, локаціями для різних концертів, виступів, майстер-класів, прогулянками мімів у вигляді живих пам'ятників, фотозонами, локаціями для дітей. 

День Європи це - перш за все свято єдності в Європі. Починаючи з 2008 року це свято щорічно відзначається у Вінниці. Воно символізує Європейські прагнення населення нашого міста.



В цей день десятки тисяч вінничан та гостей міста приходять у центр міста, який на декілька годин перетворюється на пішохідну зону, щоб взяти участь у різноманітних інтерактивних програмах, майстер-класах, фестивалях та концертах. 
  

Цьогоріч День Європи у Вінниці буде проходити утрадиційному форматі розваг та відпочинку.

Офіційна святкова програма розпочнеться о 14:00 з урочистої церемонії відкриття на сцені біля міської ради. Одразу після офіційного привітання розпочнеться концерт класичної музики. 
Вся святкова програма зосередиться на центральних вулицях та площах міста.
Це буде чудова нагода для сімейного відпочинку та відпочинку з друзями.

Традиційно на вас чекають: 
 - живі скульптури;
 - вуличні театри;
 - інтерактивні, танцювальні та музичні майданчики;
 - середньовічне містечко;
 - масштабні 3D малюнки - усе це і багато іншого подарують вінничанам гарний настрій.
  
  


Вам також сподобається: 

Коментарі до події (4)
  • Юлія 08 Травня

    Навіть акапельно-етнографічний ансамбль ВДПУ ім. Коцюбинського має честь виступити на цьому святі, на локації на Майдані Небесної Сотні (колишня Театральна).. Це так хвилююче для мене)
  • Саша Семенюк 19 Травня

    Прекрасна програма, чудове свято! Буде цікаво, як завжди. Велика подяка організаторам!
  • Юлия Лівчук Печерська-Ковальчук 18 Травня

    гурт ,,БЛАГО,, танцює флешмоб
  • Анонім 09 Травня

    Україні вже пора святкувати день ЖОПИ.
Отримуйте
регулярні оновлення