День українського кіно у Вінниці відсвяткують кіновечіркою

День українського кіно у Вінниці відсвяткують кіновечіркою

Всі анонси від: Родина

Щороку в другу суботу вересня святкують День українського кіно.
В рамках проекту «Мистецькі експедиції» (авторка – Людмила Гарарук) 10 вересня день українського кіно святкуватимуть у Вінниці, щоб презентувати повнометражний документальний фільм «Голлівуд над Дніпром. Сни з Атлантиди» (2013) режисера Олега Чорного.

Стрічка презентуватиметься у кінотеатрі «Родина».
Показу передуватиме кіновечірка на площі Європейській.

«Друзі-вінничани, починаємо День Українського кіно флеш-мобом «Голлівуд» о 17.30 і до зали кінотеатру на показ фільму пропускаємо тільки у вечірніх сукнях», – закликають організатори.

А о 20.00, вже після сеансу, вечір продовжиться на площі Європейській. Тут демонструватиметься стрічка Михайла Іллєнка «Очікуючи вантаж на рейді Фучжоу біля пагоди» (1994), в якому знімався Богдан Сильвестрович Ступка. Цей показ присвячено нещодавній пам’ятній даті – 27 серпня видатному українському акторові виповнилося б 75 років.

Фільм «Голлівуд над Дніпром. Сни з Атлантиди» розповідає про село Бучак, яке починаючи з 1950-х років, завдяки Сергію Параджанову, стало своєрідним Голлівудом над Дніпром. Адже село і його околиці служили знімальним майданчиком для багатьох класичних кінострічок – «Українська рапсодія» (режисера Сергія Параджанова), «Вечір на Івана Купала» (Юрія Іллєнко), «Сон» (Володимира Денисенка), «Бумбараш» (Миколи Рашеєва і Аркадія Народицького), «Іваново дитинство» (Андрія Тарковського), «Поема про море» (Юлії Солнцевої) та інші. Історії та маловідомі епізоди зйомок у стрічці згадують Лариса Кадочникова, Михайло Іллєнко, Олександр Денисенко, Микола Бурляєв, Олег Михайлюта («Фагот»), Любко Дереш та інші.

До Вінниці на свято кіно завітають автори фільму «Голлівуд над Дніпром. Сни з Атлантиди»: режисер Олег Чорний та сценарист Станіслав Цалик. Тож «Мистецькі експедиції», кінотеатр «Родина» та ГО «Живиця» запрошують всіх відсвяткувати разом День українського кіно переглядаючи українські фільми. Тож «Мистецькі експедиції», кінотеатр «Родина» та ГО «Живиця» запрошують всіх відсвяткувати разом День українського кіно переглядаючи українські фільми. 

Коментарі до події
Отримуйте
регулярні оновлення