Проект «Дитячі мандри містом Коцюбинського»

Проект «Дитячі мандри містом Коцюбинського»

23 червня на вінничан чекає незвичайна мистецька подія - проект з назвою «Дитячі мандри містом Коцюбинського».
Захід відбудеться у Світлиці Вінницького літературно-меморіального музею Михайла Коцюбинського.
Тут презентуватимуть виставку яскравих та виготовлених в оригінальному стилі картин від художниці з Коломиї Лілії Тєптяєвої. 

Взагалі, ідея заходу виникла у Леоніда Марущака (натхненник, куратор мистецького напрямку Українського кризового медіа-центру, вінничанин) і вона полягала у підготовці ілюстрацій до п’яти казок М. Коцюбинського. І у самих зображеннях повинна бути пізнавана Вінниця і Михайло Михайлович! Готувати ілюстарції та аплікацї взялась майстриня Лілія Тєптяєва, яка була натхнення творчітю Михайла Коцюбинського під час проводення фестивалів "Intermezzo"!

В рамках проекту вінничани побачать поки що лише ілюстрації, це 11 повноцінних картин (дві з них заплановані на форзац). Лілія Тєптяєва також проведе майстер-клас для дітей: це буде паперова пластика з аплікацією на тему Коцюбинського та його спадщини. Відвідуючи Вінницю вперше майстриня вже проводила майстер-клас в рамках першого Міжнародного фестивалю оповідання «Intermezzo» у 2015 році. Тоді малі і дорослі разом витинали та розмальовували паперові долоньки ілюструючи казку Михайла Коцюбинського «Десять робітників».

Отож, завітайте до музею ім. Коцюбинського разом зі своїми дітьми.
Тут відбудеться відкриття виставки серії робіт «Дитячі мандри містом Коцюбинського», присвячених природній красі Вінниці та дитячим казкам М. Коцюбинського.

Вхід на захід вільний!

Коментарі до події
Отримуйте
регулярні оновлення