Форум молодої музики «Барви музики 20 сторіччя»

Форум молодої музики «Барви музики 20 сторіччя»

Форум молодої музики «Барви музики 20 сторіччя. Авангард. Класика. Джаз» в п’ятнадцяте відбудеться у місті Вінниця. Серія музичних концертів пройде під гаслом «Слухай українське» в рамках благодійної акції: «Митці країни – за вільну Україну». Частина коштів, що будуть зібрані під час проведення концертів, підуть на підтримку вінницьких батальйонів в зоні АТО.
Організаторами цьогорічного проекту, який започаткував Благодійний Фонд сприяння розвитку талантів Поділля, є Департамент культури ВМР, Вінницька обласна філармонія, Центр концертних і фестивальних програм та школи естетичного виховання міста Вінниці спільно із БФ Сприяння розвитку талантів Поділля та Фонду «Подільська громада». Форум відбудеться під патронатом в. о. міського голови, секретаря міської ради Сергія Моргунова.
На поціновувачів музики чекають сім різнобарвних музичних днів. В період з 19 лютого до 11 березня у Вінницькій обласній філармонії та дитячих школах мистецтв міста проходитимуть концерти, яким організатори присвоїли різні кольори. Домінуючою музичною барвою, як і у нашому сьогоденні, буде патріотичний жовто-блакитний колір.

За традицією форум відкриється концертом духовної музики у виконанні Академічного муніципального хору «Вінниця» під орудою Народного артиста України, почесного громадянина міста Вінниці, професора Віталія Газінського. 19 лютого, в концертній програмі, яка символізуватиме білий колір, пролунають твори нашого відомого земляка Миколи Леонтовича та сучасних українських композиторів, в тому числі і прем’єра твору Геннадія Білявського «Лелека». 

Коментарі до події
Отримуйте
регулярні оновлення