Гастрономічний проект "Haute cuisine"

Гастрономічний проект "Haute cuisine"

У нашому місті відбудеться грандіозна гастрономічна подія - проект «13 шефів», який направлений на те, щоб вивести талановитих шеф-кухарів з закритих кухонь під світло софітів.  

Проект «13 шефів» з успіхом пройшов у Львові, Івано-Франківську і Харкові, а відтепер до нього залучаються ще Тернопіль, Дніпро, Київ, Хмельницький і Вінниця. Метою є розкрити потенціал кухарів і рестораторів, розвивати сучасні кулінарні технології і, зрештою, вивести українську кухню на світовий рівень.

До 12 лютого у проект відберуть 10-13 учасників з Вінниці та Хмельницького. Потім відбудеться близько дюжини закритих вечорів, під час яких учасники оцінюватимуть одного з колег. А вінничани матимуть змогу спостерігати за подією завдяки фото та відео-звітам в яких демонструватимуться презентації шефів.

Кожен соло-виступ шеф-кухаря повинен включати презентацію сет-меню з п’яти страв:

  • холодної закуски,
  • гарячої закуски,
  • рибної страви,
  • м’ясної,
  • десерту.

Довільною програмою є особливий шоу-майстер-клас. Решта кухарів виставляють колезі оцінки за стобальною системою. А на фінальній гала-вечері проекту (своєрідному кухарському «Оскарі»), що пройде в одному з кращих ресторанів країни, в кінці року, буде названо кращих у шістьох номінаціях. На кожну з званих вечерь планують запрошувати зіркового гостя, серед яких будуть засновник «Клубу Галицької Кухні» Всеволод Поліщук, легендарний шеф Олександр Якутов, телеведучий та автор книги «Смачна країна» Костянтин Грубич, тощо.

Вже відомо, що з Хмельницького братимуть участь з ресторації «Шпігель» і «Південна брама» (їх представляли ресторатори Артем Блаута та Володимир  Діль). З Вінниці зголосились Борис Сиченко («Мармаріс») та Віталій Будзінський («Канапе»), також готові продемонструвати свої таланти кухарі ресторанів «Старий замок», «Батерфляй» і «Батискаф» (шеф-кухар Резо Теймуразов). Чекаємо на решту учасників та дату першої показової вечері. Смакуймо життя!

З переліком ресторанів та шеф-кухарів організатори проекту планують визначитися до 1 лютого та сподіваються вже за два тижні організувати першу звану вечерю. Для тих рестораторів та кухарів, котрі хочуть долучитися до “13 шефів”, потрібно зв’язатися з Оленою Павловою через Фейсбук.

Коментарі до події
Отримуйте
регулярні оновлення