Кінострічка «Красна Маланка»

Кінострічка «Красна Маланка»

Книгарня «Є» запрошує на перегляд та обговорення кінострічки «Красна Маланка» (Україна, 2013). Показ відбудеться за участю автора фільму Дмитра Сухолиткого-Собчука. Він розповість про те, як знімалось це документальне кіно. Початок показу о 18.00. Фільм демонструється румунською мовою з українськими субтитрами.
«Красна Маланка» – це історія жителів румунського села Красна, яке знаходиться на території України. Вони готуються до свята Маланки, свята, яке є знаковою подією для кожного краснянина. А для молодих краснянських хлопців – це взагалі своєрідний обряд ініціації у житті. Маланка – карнавал, де кожен бере участь і має свою роль у химерному язичницькому дійстві.
Фільм складаєтья з 5-ти новел, у яких мова йтиме про долю головних героїв. Кожна з новел розкриває природу та сутність одного з персонажів свята Маланки на фоні різних подій та життєвих колізій, відзнятих за участю різних людей. Герої – представники певного архетипу персонажа свята, так би мовити, роль одна – актори різні. Персонажем, який пройде своєрідним контрапунктом через всі новели,стане майстер масок Георгій Ілліч. Розповіді та сюжетні лінії всіх персонажів постійно перетинаються і переплітаються між собою упродовж усього фільму, неначе на великому полотні.

Коментарі до події
Отримуйте
регулярні оновлення