Всеукраїнський конкурс дитячих малюнків на космічну тематику Noosphere Space Art Challenge

Всеукраїнський конкурс дитячих малюнків на космічну тематику Noosphere Space Art Challenge

Дітей з Вінниччини запрошують намалювати їхні космічні мрії: стартував конкурс

Розпочато реєстрацію на всеукраїнський конкурс дитячих малюнків на космічну тематику Noosphere Space Art Challenge. Цьогорічна тема – «Моя космічна мрія». Конкурс проводиться вже вп’яте, із заснування конкурсу у 2019 році в ньому взяли участь понад 30 000 українських дітей.

Цього року до участі у творчій ініціативі знову запрошуються діти та підлітки віком від 3 до 17 років. Заявки приймаються з 4 березня до 28 квітня 2024 року. Для того аби взяти участь у Noosphere Space Art Challenge, діти мають створити малюнок, який відповідає темі конкурсу «Моя космічна мрія» і заповнити електронну заявку на офіційному сайті ГО «Асоціація Ноосфера». Щодо формату малюнку і технік виконання жорстких вимог немає. Головне – створити оригінальний твір, що покаже авторське бачення теми. 

Мета конкурсу – запропонувати дітям та молоді майданчик для реалізації їх творчого потенціалу, надихнути їх мріяти та ділитися цими мріями. Космічна тематика є традиційною для цього конкурсу, адже організатор – ГО «Асоціація Ноосфера» – прагне розвивати екосистему інженерної творчості, підвищувати інтерес дітей та юнацтва до Всесвіту та дослідження космосу.

13 травня 2024 організатори конкурсу оберуть авторів найкращих малюнків з кожної вікової категорії (3-7, 8-12 та 13-17 років) і тим самим оголосять дев'ятьох переможців. Усі учасники, а також найактивніші школи, дитсадки, ліцеї разом з вчителями і вихователями отримають дипломи, а переможці – пам’ятні подарунки. 

«Космічний» конкурс малюнків проводиться вже вп’яте. Починаючи з 2019 року до нього долучилися 30 064 учасники з-понад 3 тисяч міст, сіл і селищ України. У лютому 2022 стартував новий щорічний конкурс, однак з початком повномасштабного вторгнення був призупинений. Тоді ГО «Асоціація Ноосфера» за підтримки свого співзасновника, мецената Макса Полякова, спрямувала сили на реалізацію міжнародних мистецьких проєктів, аби хоч на мить повернути малечу до буденного життя. Так, разом з австралійською авторкою Джейд Метр було створено книгу “Космічний готель «Україна»”. Ілюстраціями до неї стали малюнки учасників Noosphere Space Art Challenge. А у співпраці з французьким художником Жульєном Малланом (сценічне ім'я Seth), який став відомим на всю країну завдяки стінопису з зображенням маленької дівчинки з прапором України, організатори створили мозаїку з дитячих конкурсних робіт. 

З більш детальною інформацією про Noosphere Space Art Challenge можна ознайомитись на офіційному сайті конкурсу: https://noospherespace.art/

За посиланням доступні роботи переможців минулих конкурсів: https://noospherespace.art/results?category=1&year=2022

Коментарі до події
Розклад
Отримуйте
регулярні оновлення