Лекція-дегустація. Білі іспанські вина

Лекція-дегустація. Білі іспанські вина

Мережа магазинів Wine Time готує чергову лекці-дегустацію. У фокусі дегустації - головні білі сорти Іспанії ..

Коли у винному світі хтось згадує Іспанію, звичайно, перша асоціація, яка приходить в голову - яскраве, можливо, трохи загадкове і примхливе червоне вино, потім, напевно, - хереси. А що з класичними білими сортами і винами? Відповідь значно менш однозначний, але не менш цікавий.
На перший погляд може здатися, що Іспанія явно не те місце, де варто шукати сатисфакції від білих вин, мовляв, дуже вже клімат жаркий, щоб сподіватися на щось особливе. Насправді ж природа північних і деяких центральних регіонів Іспанії більш ніж лояльна до білих сортів; додайте до цього талановитого енолога і грамотно налагоджений виробничий процес, і ось Вам, наприклад, найпопулярніше ігристе вино в світі, як виявляється, можна створити в Іспанії. Ще більше придивіться до власних сортам, підшукайте правильний терруар, запасіться терпінням і ... Бінго! Ваше біле вино перевершить всі очікування, змусивши забути про будь стереотипах і рамках!

Яскраві, оригінальні і абсолютно різнопланові, іспанські білі сорти, слідом за червоними, мало-помалу пробивають собі великий шлях на світовий ринок! З найцікавішими власне і познайомимося в ході дегустації. Якщо коротко, яскравий і харизматичний Альбаріньо здивує просто таких вибуховими емоціями та асоціаціями на межі Геврюцтрамінера, Віонье і Ріслінга; темпераментний і разом з тим витончений Годелья покаже, що було б з французьким Шардоне, якби вселити в нього іспанський характер; Макабео в свою чергу врівноважить і заспокоїть, продемонструвавши інтелігентну сторону іспанських білих; Гарнача ж спробує довести, що її альтер его не менш цікаво, ніж традиційна версія. Ну а Вердехо ... Вердехо - це ніби всі іспанські білі сорти об'єднали в один.
Словом, друзі, обіцяємо, буде і цікаво, і смачно ...

Адреса: м Вінниця, вул. Пирогова, 39
Початок: 19:00
Ціна: 115 грн
Ведучий (-а): Ігор Шемчішен
 

Коментарі до події
Отримуйте
регулярні оновлення