Літературна зустріч з Іриною Славінською

Літературна зустріч з Іриною Славінською

На початку липня у книгарні «Є» відбудеться літературна зустріч з Іриною Славінською та презентацію книг «Історії талановитих людей» та «Не сподівайтеся позбутися книжок».

Талановита журналістка, літературознавець, перекладачака Ірина Славінська розповідатиме про письмо і про переклад, про інтерв’ю, як жанр, з якого народжуються книги і про книги, які власне так і народилися – «Історії талановитих людей. Книга друга» й «Не сподівайтеся позбутися книжок». Про звички і вміння «розколювати» людей, про літературу і натхнення, про смак до життя і смак до читання. 
Модератор вечора: Олександр Вешелені.

«Історії талановитих людей. Книга друга» – продовження популярної серії «Теплі історії». Що в цій книжці? Життєві історії людей, яких ми знаємо і любимо. «Під обкладинкою другої книжки «Історій талановитих людей» – історії одинадцятьох авторів, - розповідає Ірина Славінська. – Цього разу мені буде ще складніше відповідати на запитання «Чому саме такий добір героїв і героїнь у книжці?». Я не знаю, чому все склалося саме так. Серед моїх одинадцяти героїв і героїнь є близькі друзі, а є й такі, з ким я вперше наживо побачилася в день інтерв’ю. Ці одинадцять осіб – своєрідний миттєвий знімок того, що мене цікавило в період роботи над рукописом, з жовтня 2014 до березня 2015 року. Серед історій є те, про що я просила розповісти, але є й таке, про що ніколи й думати не могла. Як і в першій книжці, у цих історіях можна відчитати внутрішній сюжет – як і рік тому, він цілковито випадковий і з’явився та став помітним лише після того, як були готові всі історії».

«Не сподівайтеся позбутися книжок» – це не погроза сучасних європейських інтелектуалів Умберто Еко та Жан-Клода Кар’єра, а іронічне застереження, оперте на досвід тривалого книгокористування. Життя серед давніх і сучасних видань, пошуки інкунабул, епізоди випадкового успіху чи несподіваної втрати, ретельність добору власних книгозбірень постають в бесіді, до якої хочеться долучитися – часом посмішкою, часом реплікою. Читач-книголюб не лишиться пасивним спостерігачем, бо все, що обговорюється в діалозі, так чи інак заторкує і його власне ставлення до написаного, виданого, обговореного й оціненого.

Буде цікаво, натхненно і по-справжньому!
Модератор вечора: Олександр Вешелені.
Початок о 18:00
Вхід вільний!

Коментарі до події
Отримуйте
регулярні оновлення