Майстер-класи від кримсько-татарського художника

Майстер-класи від кримсько-татарського художника

29-30 листопада в рамках культурного обміну між художниками Криму та Вінниччини відбудуться майстер-класи з кримськотатарського поліхромного розпису керамічних виробів «Ремесла і орнаменти Криму», які проводитиме відомий майстер Рустем Скибин. 
Рустем Скибин народився в Самарканді (Узбекистан). У 1996 році закінчив Самаркандське училище мистецтв. У цьому ж році повернувся на Батьківщину до Криму. До 2000 року був головним художником заводу кераміки «Таврика» в Сімферополі.
Рустем Скибин має свій власний стиль поліхромного розпису керамічних виробів, що несе в собі кращі риси традиційної культури кримських татар. Майстер досконало опанував методом створення орнаментальних структур і створив серії унікальних виробів з вишуканими каліграфічними композиціями. Його майстерня «El-Cheber» виробляє керамічні світильники, фонтани, музичні інструменти, декоративні панно, які популярні далеко за межами Криму. Він викладає в Бахчисарайській дитячій керамічній студії «Чельмекчілер», бере участь у регіональних, всеукраїнських та міжнародних виставках.
Рустем - один із небагатьох митців, який в період «кримських подій» відверто заявив про свою «проукраїнську» позицію і тепер, беручи участь у культурно-мистецькому житті України, пропагує культуру та традиції свого народу. 
Майстер-класи Рустема Скибина відбудуться:
29 листопада о 15:00 у Регіональному центрі сучасного мистецтва «Арт-Шик» (вул. Арх. Артинова, 12-а),
30 листопада об 11:00 у Вінницькому обласному краєзнавчому музеї (вул. Соборна, 19).
Вхід вільний. Обов’язковий попередній запис за телефонами: 66-12-25, 66-13-56 та (093)930-73-32.

 

Коментарі до події
Отримуйте
регулярні оновлення