Міжнародний органний фестиваль «Музика в монастирських мурах»

Міжнародний органний фестиваль «Музика в монастирських мурах»

17 вересня у Вінниці стартував 19-й за рахунком Міжнародний органний фестиваль «Музика в монастирських мурах»!. Фестиваль триватиме до 29 жовтня триватиме у храмі Пресвятої Діви Марії Ангельської (Соборна, 12).

Концерти відбуватимуться щонеділі о 20:00.
Запрошення можна отримати в канцелярії, починаючи з середи перед концертом.
Благодійний внесок – від 50 гривень. Пожертвування будуть призначені на утримання та збереження інструменту.

У програмі фестивалю виступи відомих українських та зарубіжних митців:
 - 17 вересня - польська органістка Ельжбета Кароляк, професорки із класу органа у Музичній академії в Познані;
 - 24 вересня - український органіст Петро Сухоцький з Луцька;
 - 1 жовтня - молода білоруська органістка Марина Пінчукова з Мінську. У репертуарі – класицизм, французький та німецький романтизм. Вона виконуватиме твори Ніколауса Брунса, Йогана Себастьяна Баха, Сезара Франка, Ференца Ліста.  
 - 8 жовтня - вінницький творчий та сімейний дует Єлизавети Білокопитової та Георгія Куркова. Подружжя запропонує програму у якій прозвучать твори Георга Генделя, Людвіга ван Бетховена та інших композиторів.
 - 15 жовтня до органу у вінницькому костелі сяде одеситка Вероніка Струк. Вона виконає твори Георга Генделя, Йозефа Гайдна, Вольфганга Моцарта, Фанні Мендельсон та інші.
 - 22 жовтня  -  з Кельну до Вінниці приїде професор Петер Діке. В його програмі Ежен Жигу «Токата і Французьке рондо», Шарль Відор «Симфония №4», Луї Маршан «Великий діалог До мажор», Джон Айрленд «Маленька сюїта», Макс Регер «Фантазія і фуга Ре мінор», тощо.
 - 29 жовтня  - закриватиме  ХІХ-й Міжнародний органний фестиваль Євген Верещагін, який представляє австрійський Зальцбург.

Насолодитись органною музикою у Вінниці можна щонеділі поки триває фестиваль. Космос органної музики – духовна пожива для мозку та заспокоєння для нервів. 
Початок концертів о 20:00

Коментарі до події
Отримуйте
регулярні оновлення