Міжнародний театральний проект «Троїл і Крессида» за п'єсою Вільяма Шекспіра

Міжнародний театральний проект «Троїл і Крессида» за п'єсою Вільяма Шекспіра

Всі анонси від: Театр ім. Садовського

У Вінниці гучна  театральна подія - україно-британська театральна прем'єра "Троїл і Крессіда" за п'єсою Вільяма Шекспіра!
П'єса від відомого британського режисера Джонатана Банатвала, за мотивами твору відомого драматурга Вільяма Шекспіра, де виконавцями головних ролей стали українські актори Олена Свірська та Сергій Бойко та інші.

"Троїл і Крессіда" - це нетипова трагедія Вільяма Шекспіра. "Нетипова" вона, на думку дослідників, хоча б тим, що відходить від суворих канонів трагічного, припускаючи ситуації відверто комічні.

Сюжет: У центрі історії, освяченої загравою Троянської війни, любовні пригоди Троила і Крессиди. Їхньому щастю  заважає війна. Особливість вистави в тому, що це сценічне першопрочитання шекспірівської п'єси в Україні. "Троїл і Крессида" - одна з найзагадковіших і складних шекспірівських історій. Герої - греки і троянці - пов'язані родинними узами, але відчайдушно воюють один проти одного.

Вистава презентувалась уже в кількох містах України і зібрала аншлаги у Дніпрі, Запоріжжі, Одесі, Харкові, та Києві. Вистава презентована в рамках святкування Всесвітнього року Вільяма Шекспіра. 

Коментарі до події
Отримуйте
регулярні оновлення