Міжнародний зимовий Фестиваль мистецтва довкілля «Міфогенез»

Міжнародний зимовий Фестиваль мистецтва довкілля «Міфогенез»

Міжнародний зимовий Фестиваль мистецтва довкілля «Міфогенез», який щорічно проводився з 2006 року, цьогоріч відбудеться вже в дванадцятий раз з 17 по 19 лютого. До участі в цьогорічному проекті відібрано більше 40 молодих художників з Києва, Харкова, Львова, Вінниці, Херсону, Одеси, Харкова та Республіки Польща.

Фестиваль відбудеться неподалік під Вінницею на мальовничих Скіфських валах.
Цьогорічний фемтиваль буде проведений завдяки старанням ВОГО «Лабораторія актуальної творчості» та персонально куратора фестивалю Олександра Никитюка. 

Головна концепція проекту залишається незмінною – «Міфогенез», як визначення створення, продукування новітнього міфу. Створені учасниками об'єкти land-art, виконують візуалізують відчуття сучасності через художній образ. Результатом є виникнення дискурсивного поля між глядачем і створеним художниками новим міфологічним простором. 

Учасники цьогорічного проекту протягом 18-19 лютого 2017р., створять на Немирівському скіфському городищі об`єкти ленд-арту. З фото матеріалу буде сформована експозиція для презентації впродовж 2017 року в містах України та за кордоном. 

 А розпочнеться «Міфогенез» з традиційної презентації гостей. 17 лютого о 16.00 у Вінницькому обласному краєзнавчому музеї відкриють виставку могрицького симпозіуму ленд-арту «Простір покордоння. 1997 – 2017». А вже 18 та 19 художники вирушать до Немирівського скіфського городища, творити.

Організатори:
 - Департамент соціальної та молодіжної політики Вінницької обласної державної адміністрації;
 - ВОГО «Лабораторія актуальної творчості»;
 - Департамент культури Вінницької міської Ради;
 - ВОГО «Ліга розвитку мистецтв»
Партнери проекту:
 -  Асоціація артгалерей України;
 -  Генеральне консульство Республіки Польща у Вінниці;
 - РЦСМ «Арт-Шик»;
 - Вінницьке обласне відділення Спілки архітекторів України.

Коментарі до події
Отримуйте
регулярні оновлення