Подільська експедиція Хотин - Кам"янець-Подільський-Бакота

Подільська експедиція Хотин - Кам"янець-Подільський-Бакота

Всі анонси від: Укрвінінтур

Виїзд з Вінниці - 21 травня!
05.30 – збір групи на площі Незалежності! Виїзд до Хотина.

Хотин – місто на правому березі Дністра, районний центр Чернівецької області. Воно відоме своєю фортецею 13-18 століття, що збереглася до наших днів. Хотинська фортеця(20/10 грн) - прекрасний зразок середньовічного оборонного зодчества України, один з найбільш значних пам'ятників архітектури Буковини. Побудована в XIII в. за наказом князя Данила Галицького на місці ранньослов'янських укріплень.

Переїзд до Кам'янця-Подільського!  Історико-архітектурний заповідник „Старий Кам’янець” (пішохідна екскурсія: Ратуша, Ринкова площа, Кафедральний собор св. Петра і Павла, середньовічні кам’яниці, Вірменський колодязь, Домініканський монстир, Тринітарська костел, оборонні башти міста, Вірменський бастіон, Замковий міст та ін.)

Стара Фортеця (екскурсія по фортифікаційному комплексу 13-18 ст.) (20/10 грн)
Вільний час!
Поселення в готель.

22 травня
Сніданок. Переїзд до Бакоти! Бакота – затоплене село! Входило до Колодіївської сільської ради Кам'янець-Подільського району Хмельницької області.Було розташоване за 55 км від залізничної станції Кам'янець-Подільський, недалеко від смт Стара Ушиця і с. Колодіївка. У зв'язку з будівництвом гідровузла рішенням облвиконкому від 27 жовтня 1981 року виключено з облікових даних. Історія Бакоти закінчується в 1981 році, коли в ході будівництва новодністровської ГЕС населення було виселено в сусідні міста,а сам населений пункт повністю затоплено водою . У 1996 роц обвал верхньої скелі  Білої  гори знищив основну масу печер та усипальницю з настінними розписами і фресками XI-XIII століть. Лише в одномі місці зберглись залишки келій і поховань монахів, нечисленні руїни Михайлівської церкви і покинуті фруктові сади.

Вільний час.
16.00 – Виїзд до Вінниці.
20.00 – Орієнтовне повернення до Вінниці!

У вартість  входить: проїзд автобусом євро класу по всьому маршруту, проживання в готелі зі зручностями, сніданок, робота екскурсовода по маршруту.

У вартість  не входить: харчування з розрахунка (обід – 70грн., вечеря – 60 грн.); вхідні квитки до музеїв
Адреса організатора: м. Вінниця  вул. Соборна 54, офіс 5 тел: 67-10-11, 57-93-76, E-mail: [email protected]

Коментарі до події
Отримуйте
регулярні оновлення