Польське кіно у Вінниці

Польське кіно у Вінниці

Кінотеатр «Родина» знову презентує порцію фестивальних днів. Цього разу транслюватимуть польське кіно. Це вже вдесяте у Вінниці відбуваються дні польського кіно. В рамках ювілейного фестивалю вінничани зможуть переглянути шість кінострічок польського кінематографу:
1. Оскароносна стрічка «Іда» Павла Павліковсього, у номінації найкращий фільм іноземною мовою, відкриє фестиваль 17 квітня. Сюжет фільму розкаже нам про молоду черницю Іду, яка дізнається, що вона – єврейка, похрещена в дитинстві, щоб врятуватися від Голокосту. Разом зі своєю єдиною родичкою, усуненою від влади комуністкою, вона їде до рідного містечка. Це подорож у пошуках себе, своєї особистості, любові та прощення.

2. 18 квітня демонструватиметься стрічка «Хочеться жити». Фільм створений на реальних подіях. У центрі сюжету Матеуша, який хворіє на ДЦП, і який у ранньому дитинстві був визнаний лікарями «рослиною» і дебілом, з яким ніколи не буде контакту. І лише через 25 років з’ясовується, що він цілком нормальна та інтелігентна людина. Фільм є хронікою життя героя.

3. 19 квітня можна переглянути емоційну та романтичну історію кохання «Невловиме» Яцека Борцуха. Закохана пара студентів Міхал та Каріна, знайомляться, працюючи у Іспанії. Їх безтурботний літній роман переривається драмитичною подією, яка назавжди переврне їх життя з ніг на голову. 

4. 20 квітня приходьте дивитись комедію Єжи Штура «Громадянин». Це сатирична комедія, яка показує, що є люди, які висміюють свої вади, вади системи і всілякі ізми незалежно від обставин та оточуючих. 

5. 21 квітня демонструватимуть стрічку «Боги» від Лукаша Палковського. Це надзвичайно цікава історія про бунтівника, який кинув виклик природі, владі і своїм можливостям. Фільм розкаже про першу в історії Польщі пересадку серця, яка зробила революцію в історії медицини країни. Але яка ціна цього успіху?

6. Завершуватиме  дні польського кіно фільм «Варшавське повстання». Це художній фільм, але змонтований на документальних матеріалах з повстанських битв 1944 року. Цей кінопроект не має аналогів у світі. 

Початок сеансів о 20.00. Вартість квитка – 15 грн.

Коментарі до події
Отримуйте
регулярні оновлення